Lightyear-Buzz’s True Story, një nga filmat më të pritur të verës 2022, është ndaluar në 14 vende të Lindjes së Mesme dhe Azisë për shkak të pranisë së një puthjeje homoseksuale mes dy grave.

Emiratet e Bashkuara Arabe thanë se marrëdhënia e të njëjtit seks shkelte standardet e përmbajtjes mediatike të vendit. Homoseksualiteti konsiderohet një krim në shumë vende të Lindjes së Mesme.

Puthje mes dy grave në Historinë e vërtetë të Lightyear-Buzz

Përfaqësues nga vende të tjera, duke përfshirë Arabinë Saudite, Egjiptin, Indonezinë, Malajzinë dhe Libanin, nuk iu përgjigjën menjëherë kërkesave për koment se pse nuk do të lejonin shfaqjen e këtij filmi.

Rrezikon censurën edhe në Kinë: një producent i tha Reuters se autoritetet kineze kishin kërkuar shkurtime të filmit, gjë që Disney nuk e bëri. Në histori, shoqja më e mirë e Buzz-it është një roje e hapësirës, ​​e cila martohet me një grua tjetër.

Subjekti i Lightyear-Historia e vërtetë e Buzz

Lightyear – Buzz’s True Story tregon origjinën e Buzz Lightyear, heroit që frymëzoi lodrën e Toy Story dhe ndjek legjendarin Space Ranger pasi u bllokua në një planet armiqësor 4.2 milion vjet dritë nga Toka së bashku me komandantin e tij dhe ekuipazhin e tyre.

Ndërsa Buzz përpiqet të gjejë një rrugë për në shtëpi përmes kohës dhe hapësirës, ​​atij i bashkohet një grup rekrutësh ambiciozë dhe macja e tij robotike shoqëruese e parezistueshme, Sox.