Burrat që kërkojnë të sjellin paga të mëdha në shtëpi, do të duan të marrin në konsideratë punë në mjekësi, ligj dhe teknologji , ose të marrin titullin “CEO”, shef ekzekutiv. Më poshtë, janë 15 profesionet më të paguara në botë, listë e bërë nga CNBC.

15. Mjedisist/Gjeoshkencëtar
Fitimet mesatare javore: 1,746 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 90,792 dollarë

14. Menaxher i marketingut dhe shitjeve

Fitimet mesatare javore: 1,747 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 90,844 dollarë

13. Menaxher i burimeve njerëzore

Fitimet mesatare javore: 1,748 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 90,896 dollarë

12. Pilot avioni/inxhinier fluturimi

Fitimet mesatare javore: 1750 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 91,000 dollarë

11. Inxhinier elektrik dhe elektronik

Fitimet mesatare javore: 1772 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 92,144 dollarë

10. Analist i sigurisë së informacionit

Fitimet mesatare javore: 1773 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 92,196 dollarë

9. Inxhinier i pajisjeve kompjuterike

Fitimet mesatare javore: 1,793 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 93,2368 dollarë.

8. Software Developer

Fitimet mesatare javore: 1,863 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 96,876 dollarë

7. Inxhinier i hapësirës ajrore

Fitimet mesatare javore për burrat: 1,891 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara për burrat: 98,332 dollarë

6. Menaxher i sistemeve kompjuterike dhe informacionit

Fitimet mesatare javore: 1,897 dollarë
Fitimet vjetore: 98,332 dollarë

5. Menaxher arkitektonik dhe inxhinierik

Fitimet mesatare javore: 2020 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 105,040 dollarë

4. Avokat

Fitimet mesatare javore: 2,105 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 109,460 dollarë

3. Farmacist

Fitimet mesatare javore: 2,228 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 115,856 dollarë

2. Mjek/Kirurg

Fitimet mesatare javore për meshkujt: 2,277 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara për burrat: 118,404 dollarë

1. Shefi ekzekutiv

Fitimet mesatare javore: 2,415 dollarë
Fitimet vjetore të vlerësuara: 125,580 dollarë

Shefi ekzekutiv kryesoi listën si puna më e paguar për burrat (ajo ishte gjithashtu puna më e paguar për gratë.) Sipas të dhënave të BLS, kishte rreth 823,000 burra që punonin si shefa ekzekutivë në SHBA në 2017. Këta punëtorë raportuan mesatarisht Fitimet javore prej 2,415 dollarë – rreth 125,580 dollarë në vit.