Pavarësisht veprimit anti-tabu të kryer nga misionet më të fundit të Gwyneth Paltrow me produktet e saj për kënaqësinë femërore, të flasësh për dildo dhe vibratorë – madje edhe të pranosh që të posedosh një të tillë – është ende shumë e sikletshme.

Kjo është arsyeja pse ata shpesh fshihen në fund të sirtarit, në mënyrë që të ndrydhin disi dëshirat e tyre nga frika se reputacioni i tyre do të cenohet, nga turpi ose nga frika e opinionit dhe gjykimit të të tjerëve.

Artisti Colin Burn i GIA-s (Instituti Gjeologjik i Amerikës), megjithatë, donte të shokonte të gjithë botën, duke i atribuar një rol dukshëm të spikatur lodrave seksi.

Për këtë arsye ka krijuar vibratorin më të shtrenjtë në botë: quhet Pearl Royale dhe vlen saktësisht 1,760,946.16 euro… Po, mirë e keni lexuar, janë shumë shifra dhe pavarësisht kësaj është gjithmonë i shitur!

Dildo super luksoze përbëhet nga platini i pastër, 70 karat diamante të bardhë pa të meta, diamante të rrallë rozë, safirë blu, perla të Detit të Jugut dhe perla të ujërave të ëmbla: është e qartë se nuk është për çdo buxhet, por mund t’ju bëjë të mendoni shumë, kështu të paktën shpreson artisti.

Burn donte të shpjegonte: “Frymëzimi për krijimin e Pearl Royale ishte të inkurajonte diskutimin dhe opinionin e shoqërisë mbi vlerën që i kushtojmë përvojës seksuale.

“Nga vëzhgimet dhe përvojat e mia, dukej se shoqëria nuk mund të shihte vlerë reale në krijimin e një objekti kaq luksoz për aktin seksual.

“Unë isha i idesë që nëse pranonim me lehtësi luksin e vërtetë në të gjitha aspektet e tjera të jetës sonë, pse jo edhe përvojën seksuale. Kur bëhej fjalë për dizajnimin e pjesës, doja që ajo të ishte luksoze, por edhe të kishte një nivel të lartë statusi”.

Nëse luksi është diçka që duam ta shfaqim dhe të tregojmë me krenari dhe kokën lart, pse nuk mund të jetë seksi? Dhe për më tepër, skesi që bëhet vetë?

Me pak fjalë, edhe nëse çmimi i lodrës më të shtrenjtë të seksit në botë është për të thënë të pakën pengues, artisti na fton të mendojmë kënaqësinë si një aspekt të jetës që duhet t’i jepet rëndësia e duhur, pa asnjë nuancë të ndyrë, një përvojë jashtëzakonisht e çmuar.