Pavarësisht nga pasojat e Brexit ose ato të Covid, Londra tani për tani duket se qëndron e vetme për sa i përket përqendrimit të të pasurve dhe super të pasurve mes banorëve të saj.

Jo vetëm në nivelet shumë të larta të miliarderëve, por edhe midis milionerëve (në dollarë), numri i të cilëve – sipas një sondazhi të fundit të marrë nga Guardian ndër të tjera – tani është më i lartë se ai i Nju Jorkut.

Parakalimi i Big Apple është certifikuar nga një hulumtim nga konsulenca e pasurive të patundshme Frank Knight, e cila vlerëson se ka 875,000 milionerë që jetojnë në kryeqytetin britanik kundrejt 820,000 në metropolin amerikan.