Një statujë në imazhin dhe ngjashmërinë e saj. Macja e një lagje të Stambollit fitoi aq shumë popullaritet sa me pozën e saj bëri që të gjithë banorët të dashuroheshin. Kur ajo ngordhi, në fakt, ata vendosën të nderojnë macen e tyre të lezetshme dhe dembele me një statujë në kujtim, e cila e portretizon atë në pozën e tij tipike.

Macja Tombili ishte bërë e famshme në rrugët e Stambollit: askush nuk e dinte nëse ajo kishte një shtëpi të sajën, por nuk kaloi pa u vënë re kur ecte me ecjen e saj të lëkundur. Ishte një mace padyshim topolake, një shenjë se banorëve nuk u mungonte dashuria apo një tas me ushqim.

Për ta bërë atë një yll edhe jashtë kufijve kombëtarë, megjithatë, ishte faqja virale 9GAG dhe fotot qe janë hedhur në të gjithë rrjetet sociale. Poza e saj e relaksuar, me këmbët e përparme të mbështetura në bark dhe pamjen dinake, e ka bërë atë një nga memet më të përhapura në internet.

Fatkeqësisht, macja ngordhi në gusht 2016, por memoriali u vendos në vendin e saj të preferuar për të pushuar, së bashku me një shënim: «Do të jetosh në zemrat tona. Maskota e rrugëve tona, e dashur Tombili humbi betejën për jetën dhe mbylli sytë në 1 gusht 2016”.

Pas zhdukjes së Tombilit, një peticion i nisur në internet për t’i kushtuar atij një statujë për t’u larguar nga vendi ku dhuroi kaq shumë buzëqeshje kalimtarëve arriti në 17,000 firma në një kohë shumë të shkurtër.

Plani i ndërtimit u miratua më pas dhe tani macja e lezetshme i është kthyer zakoneve të vjetra të gjumit, të paktën në shpirt. Statuja e inauguruar pak ditë më parë, nderon natyren dhe sjelljen e paharrueshme të Tombilit dhe tashmë po tërheq vëmendjen e maceve të tjerë të lagjes.