Ndikimi ynë në planet duhet të reduktohet. Tani është një imperativ kategorik. E ndërsa sektori i automobilave nxjerr modele të reja që janë gjithnjë e më mbresëlënëse dhe luksoze, ka nga ata që vendosin të tkurren, por me stil.

Kompania P50Cars ka zgjedhur t’i bëjë homazhe minimakinave P50 dhe Trident të shpikura nga Cyril Cannell në vitet 1960 duke krijuar një model të ri të P50, makinës më të vogël të prodhuar ndonjëherë, sipas Rekordeve Botërore Guinness, e disponueshme edhe me një komplet ndërtimi “bëje vetë”.

Ishte viti 1962 kur Cyril Cannell nxori në treg mini makinën P50 dhe më pas versionin luksoz Trident. P50, makina më e vogël dhe më e lehtë në botë, ishte 1 metër 34 centimetra e gjatë dhe 99 centimetra e gjerë dhe një lartësi prej vetëm 1 metër 20 centimetra.

Bota ndoshta nuk ishte ende gati dhe së shpejti dy makinat nuk u prodhuan më derisa u rikthye nga Peel Engineering.

Sot ka pak modele të P50-ve vintage dhe ato mund të kushtojnë deri në 100,000 euro, por falë P50Cars nuk është më një ëndërr e pamundur për dashamirësit e mini makinave.

Risia e madhe e prezantuar nga P50Cars për versionin e ri të P50 dhe Trident është kompleti i montimit që lejon këdo të ndërtojë mini makinën P50, me motor benzine ose motor elektrik.

Pjesët janë të gjitha të punuara me dorë në kompani dhe më pas dërgohen me kompletin e montimit tek ata që e kërkojnë. Duke qenë një makinë e thjeshtë mekanikisht, jashtëzakonisht e lehtë dhe e vogël, nuk keni nevojë të jeni një mekanik ekspert, por thjesht të keni hapësirën e nevojshme për montim dhe shumë durim.

Duhen rreth 50 orë radhazi për të montuar kompletin, por sapo të mbaroni ju keni gati makinën më të vogël në botë për të dalë në rrugë.