Crossover-i luksoz elektrik 100% i Genesis është tashmë një sukses: shifrat e shitjeve, të cilat po rriten vazhdimisht veçanërisht në Shtetet e Bashkuara, duket se shpërblejnë ambiciet e SUV-s kupe të markës premium të Hyundai.

GV60 vendos një standard të ri për konceptin e dizajnit luksoz të aplikuar në makina, duke kombinuar linjat minimale dhe teknologjitë e gjeneratës së fundit: një shembull i përsosur i filozofisë Genesis, i frymëzuar nga arkitektura koreane e “hapësirave të bardha”, është Sfera e Kristaltë.

Genesis GV60: makina me Sferën e Kristalit

Sfera e Kristalit i GV60 është një nga ato veçori që nuk kalojnë pa u vënë re: në zemër të mjetit, në një njësi qendrore “lundruese” të frymëzuar nga dizajni minimalist i arkitekturës orientale, bie në sy një sferë elegante ndriçuese.

I parë për herë të parë në konceptin Genesis X, Crystal Ball është zgjedhësi i shkëlqyer i marsheve rrotulluese i krijuar për makinat e reja elektrike të markës koreane, që e përkufizon si qendrën nervore të mjetit, por edhe si pikën e kontaktit mes shoferit dhe makinës, i aftë për të krijuar një lidhje reale me mjetin.

Sfera e Kristalit u krijua për të interpretuar më së miri filozofinë e “bukurisë në hapësirat e bardha”, konceptin e arkitekturës tradicionale koreane që mëson përdorimin strategjik të hapësirave boshe në krijimin e një ambienti të rehatshëm dhe të dedikuar.

E vendosur së bashku me një skaner futuristik të gjurmëve të gishtërinjve, kutia e shpejtësisë së SUV-it luksoz hiper-teknologjik nuk është vetëm një element estetik qendror në brendësinë e GV60, por gjithashtu përmban karakteristika të rëndësishme që lidhen me sigurinë dhe perceptimin e automjetit.

Kur makina është duke u karikuar, për shembull, sfera nuk mund të përdoret, ndërsa kur futet marshi për të ecur mbrapa, ndizet me ngjyrë të kuqe, duke paralajmëruar shoferin.

Kutia e marsheve futuristike e Genesis është zhvilluar për të zgjatur dhe për të qenë e lehtë dhe e sigurt për t’u përdorur.

Stil dhe siguri nga e ardhmja

Kur makina është e fikur, Sfera është pjesë e ndriçimit të brendshëm: kur hapen dyert për të akomoduar pasagjerët, sfera lëshon një shkëlqim të ngrohtë mirëseardhjeje.

Vetëm kur shoferi shtyp butonin Start, sfera mund të përdoret, duke e rrotulluar atë 180 ° dhe duke zbuluar përzgjedhësin metalik Shift By Wire, i cili sipas Genesis e projekton drejtuesin drejt një atmosfere “lëvizshmërie futuriste”.

Duke rrotulluar çelësin e marsheve, i cili është i përkulur për kapje optimale, shoferi mund të zgjedhë marshin e dëshiruar, duke marrë reagime prekëse që konfirmojnë se marshi është futur.

Kutia futuristike e ingranazhit Genesis prodhon dridhje delikate edhe kur ndryshon drejtimin ose kalon te marshi për indietro.

“Meqenëse GV60 është një automjet elektrik, një nga sfidat kryesore është të paralajmërosh shoferin se makina është gati për të nisur,” shpjegon Luc Donckerwolke, CCO i Genesis.

“Departamentet tona të inxhinierisë dhe dizajnit kanë punuar ngushtë së bashku për të krijuar këtë mënyrë unike dhe magjepsëse për t’u lidhur me automjetin”.

Sfera e Kristaltë interpreton në mënyrë të përsosur angazhimin e Genesis për të vendosur një standard të ri në luks duke ofruar “teknologji të pakrahasueshme, dizajn premium dhe pasion për t’i dhënë makinës”, përfundon Donckerwolke.

Standard në të gjitha versionet e GV60 – Premium, Sport dhe Sport Plus – Crystal Ball do të integrohet në shumë nga modelet e ardhshme të markës.