Paolo Maldini, drejtori teknik i Milanit, ka folur për marrëdhënien me Frederic Massara dhe blerjen e Simon Kjaer. Këto janë deklaratat e bëra në fjalimin e tij në Festivalin Sportiv në Trento.

“Çifti ka lindur nga një treshe ne fakt! Leonardo në vitin 2019 vendos të largohet, unë e gjej veten vetëm dhe për të qëndruar kërkoj që të mund të krijoj ekipin drejtues të Milanit dhe para së gjithash i telefonoj Bobanit, një mik dhe njohës i madh i futboll.

Ne kishim nevojë për një drejtor sportiv dhe mora shumë telefonata që flisnin mirë për Massaran, të cilin nuk e njihja mirë. Edhe sikur të kujtonim të kaluarën tonë të futbollit duke folur me njëri-tjetrin, ai na shënoi gola me Pescarën dhe Pavian…

Ne u takuam në fushë, jo si menaxher, fola shumë, më pëlqeu shumë dhe u akorduam. Ai është në moshën time, por ka rrugë dhe vizion tjetër. Kjo rrit perspektivën, mendoj se është thelbësore. Ai është një njohës i madh i futbollit dhe punëtor.

Ai ndan parimet e jetës. Tani jemi një çift de facto, jetojmë gjithmonë bashkë. Për Kjaer me foli shume! Më pëlqeu, por nuk e njihja në detaje. Duke e pasur atë te Palermo dhe Roma, Massara ka insistuar shumë, ka shtyrë fort qe ta mernim”.

Sa i perket sulmuesit te ri te ardhshem… “Ne jemi të kujdesshëm se çfarë mendojmë se duhet, por duhet të shohim se si shkon ky sezon. Nëse bëjmë ushtrimin për të kujtuar atë që kemi menduar para sezonit të kaluar, ka ndryshuar plotësisht gjithçka: duhet të jesh i hapur mendërisht.”