Nëse e doni detin, librat, diellin, ritmet e ngadalta dhe nuk do të përbuzni një transferim edhe shumë larg shtëpisë (por në një parajsë të vërtetë në tokë), ky mund të jetë rasti i një jete.

Nuk po flasim për askënd tjetër veç Maldiveve, ku një resort luksoz kërkon një bibliotekar për t’u shërbyer mysafirëve të strukturës.

Oferta e punës ofron një kontratë njëvjeçare të rinovueshme që parashikon një pagë prej 620 sterlina në muaj (pak mbi 730 euro) me akomodim në një nga vilat e mrekullueshme që kushtojnë deri në 30,000 sterlina (35,000 euro) në natë.

Dhe nëse pagesa mujore duket e ulët, ajo në fakt mund të plotësohet duke mbajtur kurse letërsie për mysafirët e pasur në resortin Soneva Fushi.

Për të mos përmendur përfitimet: përveç dhomës dhe ushqimit, punonjësi i ri do të mund të përdorë të gjitha shërbimet pa pagesë (palestër, qendër Wellness, sporte ujore dhe plazh për stafin).

Ishulli privat që strehon bungalot, në fakt premton privatësi dhe pamje befasuese, jo vetëm për turistët, por edhe për punonjësit. Një plus që sigurisht nuk është i papërfillshëm dhe që me siguri do të tërheqë ekspertin ose eksperten e librave të plazhit. Por çfarë karakteristikash duhet të kenë ata që shpresojnë të blejnë biletën dhe të largohen?

Bibliofili perfekt duhet të tregojë se ka aftësi në këtë temë, natyrisht, por edhe një frymë aventure, kreativiteti dhe njëfarë ndjeshmërie ndaj njerëzve.

Në fakt, kërkohet aftësia për të ofruar këshilla leximi dhe indikacione të synuara për të orientuar lexuesin, si dhe aftësi menaxhuese. Kjo sepse libraria e ardhshme do të duhet të merret edhe me kontabilitetin dhe marrëdhëniet me furnitorët në mënyrë që të ketë gjithmonë tituj në raft.

Nga ana tjetër, ata që tashmë kanë filluar të mendojnë për dërgimin e aplikacionit të tyre, duhet të dinë edhe si të përballen me vetminë, pasi puna do të bëhet në autonomi totale.

Ekziston, pra, një kërkesë tjetër kurioze nga resorti: meqenëse këpucët janë të ndaluara në ishullin në Oqeanin Indian, punonjësit duhet të lëvizin gjithashtu rreptësisht zbathur.