Thuajse të gjithë përdoruesit e ‘iPhone’ janë gjithmonë të shqetësuar për jetëgjatësinë e baterisë së telefonit të tyre, duke kërkuar shpesh edhe mënyra për t’u “kujdesur” për të. E vërteta është se duhet të keni lexuar shumë këshilla dhe truke se si t’i jepni më shumë jetë baterisë suaj, por sot kemi diçka shumë themelore për ju që mund ta neglizhoni.

Diçka që duhet të dini është se Apple përdor bateri litium-jon sepse ato ngarkohen më shpejt dhe zgjasin më shumë në krahasim me bateritë e tjera. Por edhe kjo nuk mjafton. Pra, çfarë duhet të keni kujdes me aksesorin e karikimit? Një nga arsyet më të zakonshme që çon në shëndetin e dobët të baterisë së iPhone është përdorimi i aksesorëve të karikimit që nuk janë të certifikuar nga Apple.

Ekspertët e teknologjisë raportojnë se si kablloja e karikimit dhe përshtatësi janë të certifikuar nga MFi, që do të thotë Made for iPod, Made for iPhone dhe Made for iPad. Vetëm markat që kalojnë testimin rigoroz të pajisjes dhe objekteve të Apple mund të vendosin logon MFi në produktet e tyre. Prandaj, sigurohuni që të keni kujdes për logon MFi në aksesorët e karikimit.

Për shembull, çdo përshtatës kabllor Lightning ka një çip të vogël vërtetimi që i tregon iPhone-it se është i certifikuar MFi. Përndryshe, iPhone shfaq një dritare kur zbulon një kabllo që nuk është i certifikuar MFi.