Prodhuesi japonez i mjeteve elektrike Makita zbuloi së fundmi një furrë portative me mikrovalë pa kabllo. Është i pari i këtij lloji dhe mundësohet nga dy bateri të mëdha që mund të rimbushen dhe zëvendësohen në lëvizje.

Simulimet e mikrovalës me bateri qarkullojnë prej vitesh në internet si shaka e 1 prillit, por këtë vit gjiganti japonez i mjeteve elektrike Makita ka vendosur të befasojë të gjithë me një furrë të vërtetë me bateri.

Në fakt është gati për treg dhe në gjendje të ngrohë dhjetëra ushqime dhe pije në lëvizje.

Furra e re me mikrovalë Makita MW001G mund të japë fuqi 500 W për deri në tetë minuta, pas së cilës kalon automatikisht në një modalitet me fuqi të ulët 350 W për të ruajtur jetëgjatësinë e baterisë.

Ai peshon vetëm 8,8 kg dhe mund të ngrohë afërsisht 11 dreka të ftohta ose 20 pije me dy bateri XGT 40V Max 8Ah të ngarkuara plotësisht.

Furra e re portative me mikrovalë Makita është me sa duket e pajtueshme me një numër baterish të mjeteve elektrike, më e madhja prej të cilave (33,5 Ah) siguron energji të mjaftueshme për gati një orë e gjysmë ngrohje.

Sa i përket madhësisë së ndarjes së ngrohjes, Makita thotë se mund të “mbajë një kuti të madhe drekë”.

Prodhuesi japonez gjithashtu ka në mendje një përdorim të mundshëm për këtë mikrovalë pa tel. Ai me të vërtetë e ka rekomanduar atë për kantieret e ndërtimit, ushqimet në makinë dhe situatat emergjente, por ndoshta ka shumë përdorime të tjera nëse mund ta kapni.

Në rast se jeni të etur ta provoni, në fakt, Makita MW001G aktualisht është në dispozicion vetëm në Japoni me një çmim prej 110,000 ¥ (840 dollarë). Megjithatë, nuk mund të përjashtohet që nëse është i suksesshëm në vend, ndoshta do të arrijë edhe jashtë vendit.