Mbreti Charles III do të kurorëzohet zyrtarisht më 6 maj dhe tashmë po bëhen përgatitjet për ngjarjen madhështore, e cila sigurisht do të mbajë miliona njerëz të mbërthyer në ekran.

Sidoqoftë, Charles duket se ka marrë një vendim që nëse konfirmohej do të nxiste (me të gjitha gjasat) Princin Harry të distancohej edhe më shumë nga familja e tij e origjinës. Në të vërtetë, duket se Mbreti i ri synon ta pengojë atë të bëhet një nga mëkëmbësit.

Për ata që nuk e dinë, mëkëmbësit kanë një pozicion shumë të rëndësishëm në Pallat. Në fakt, ata zëvendësojnë Mbretin në rast se ky i fundit është larg vendit ose është i sëmurë.

Meqenëse Harry dhe gruaja e tij Meghan tani kanë vendosur të transferohen përgjithmonë në Los Angeles, Charles nuk do të shihte asnjë arsye që djali i tij i dytë të kishte një pozicion kaq të rëndësishëm.

Në vend të Harry-t dhe Princit Andrew (të cilët Charles do të donte ta mbante larg nga posti i mëkëmbësit për shkak të skandalit seksual në të cilin ai ishte protagonist) Mbreti do të kishte zgjedhur motrën e tij Anna dhe vëllanë Edoardo, të cilët kishin mbetur prej kohësh në prapaskenë brenda familjes mbretërore gjithmonë të përfolur.

Natyrisht ka nga ata që kanë pyetur veten se si Harry e mori këtë vendim të paprecedentë të babait të tij. Ka nga ata që besojnë se, në fund të fundit, princit nuk i intereson shumë që të ketë humbur detyrën e mëkëmbësit, pasi i riu Harry ka treguar gjithmonë indiferencë (nëse jo neveri) ndaj detyrave mbretërore.

Të tjerë, nga ana tjetër, mendojnë se ky vendim i Charles e ka lënduar shumë princin, i cili për këtë arsye mund të vendosë të distancohet përgjithmonë nga familja e tij.

Nëse ndodh, sigurisht që do të ishte një turp i vërtetë, pasi pas vdekjes së mbretëreshës Elizabeth Harry kishte shfaqur shenjat e para të paqes që mund ta kishin çuar atë të rilidhte të paktën me babanë dhe vëllanë e tij. Megjithatë, shumë britanikë kanë qenë gjithmonë të bindur se nuk do të vinte kurrë paqja e shumëdëshiruar mes Harrit dhe Kurorës Britanike.

Në fund të fundit, një vazo e copëtuar në një mijë copa vështirë se do të jetë në gjendje të kthehet si më parë. Megjithatë, kjo zgjedhje “e çuditshme” e bërë nga Charles është diçka për të menduar.

Në fakt, sipas disa thashethemeve që vinin nga vetë Pallati, Mbreti i ishte betuar nënës së tij të ndjerë se do të bënte gjithçka për të ribashkuar familjen. Por sigurisht që ky nuk është një hap në atë drejtim…