Mbreti Charles III, profecia e tmerrshme e Nostradamus. Më 8 shtator, ish Princi i Uellsit u bë mbreti i ri pas vdekjes së nënës së tij Elizabeth II.

Sundimtari i ri i përket familjes Windsor të cilën e mbajti me dekret mbretëror edhe pas martesës së nënës së tij me Filipin e Edinburgut.

Charles mbajti titullin e Princit të Uellsit nga viti 1958 deri më 8 shtatorin e kaluar. Ai u martua dy herë, një herë me Diana Spencer (1981-1996) dhe një herë me Camilla Shand (2005).

Nostradamus konsiderohet si një nga parashikuesit më të saktë në histori për gati pesë shekuj, sepse në jetën e tij ai arriti të parashikonte vdekjen e mbretit Henry II të Francës, gjë që çoi në një famë që vazhdon edhe sot.

Ai është më i famshëm për librin “Profecitë”, ku sipas mbështetësve të tij ai parashikoi ngjarje të shumta. Këto përfshijnë Revolucionin Francez, bombën atomike, ardhjen në pushtet të Adolf Hitlerit dhe sulmet e 11 shtatorit 2001. Por çfarë tha ai për Carlo dhe Camilla?

Sipas studiuesve, një profeci e tmerrshme e Nostradamusit do të rëndonte mbi kurorën e Karlit III dhe mbi gruan e tij mbretëreshën Camilla.

Duket se parashikuesi, emri i vërtetë i të cilit ishte Michel de Nostredame, parashikoi që mbretëresha Elizabeth të vdiste në moshën 96-vjeçare. Është pikërisht ky detaj që e bën Pallatin Buckingham të dridhet.

Profecia e Nostradamusit për Charles III flet për mundësinë e abdikimit. Sipas disa thashethemeve bazuar në disa foto të duarve të sovranit të ri, për më tepër, Charles do të ishte i sëmurë. Një situatë që do të mbështeste profecinë e astrologut, shkrimtarit dhe farmacistit francez.

Për më tepër, Centuria 8 Quatrain 97 flet për “një mbretëri që do të kishte pushuar së rrituri”. Dhe sipas ekspertëve do të ishte Mbretëria e Bashkuar.

Me pak fjalë, referenca do të ishte për Windsors, me Mbretëreshën Elizabeth e cila mund të ketë qenë eksponenti i fundit që është ulur në fron.

Pas vdekjes së saj, pra, duhet të pasojë abdikimi i Charles III duhet të pasojë dhe më pas as nipat e tij, William dhe Princi George, nuk do të mund të ngjiten në fron. A mund të jetë e vërtetë? Vetëm koha do ta tregojë.