Një postim pune u shfaq në faqen e internetit Royal Estate: “Ferma Sandringham po kërkon studentë të korrave për të ndihmuar ekipin e fermave gjatë korrjes 2023”.

Njoftimi i punës u publikua nga Mbreti Charles III dhe u drejtohet studentëve që do të shkojnë të punojnë në Sandringham në periudhën e verës dhe të vjeshtës.

Oferta propozon një “rrogë shumë konkurruese”, është një mundësi interesante për të gjithë ata të rinj që duan të mësojnë më shumë rreth bujqësisë organike dhe gjithashtu përfshin strehim me cilësi të lartë.

Puna e ofruar nga Mbreti Charles III për studentët

Kjo do të jetë një punë e dedikuar në fermë për të korrat e këtij viti dhe punëtorët do të punësohen nga qershori deri në tetor 2023. Sandringham Farm ka bagëti dhe dele të përdorura brenda rotacionit për të mbuluar të korrat dhe për të kullotur tërfilin.

Puna do të përfshijë mirëmbajtjen dhe funksionimin e depove të drithit, punë me rimorkio, punë të rastësishme në blegtori dhe mirëmbajtjen e përgjithshme të pasurisë.

Sa ofron Mbreti Charles

Nuk dimë me detaje rrogën që ofron Mbreti Charles për studentët që do të shkojnë për të punuar në Sandringham Farm, por shifra është sigurisht interesante. Njoftimi i publikuar në faqen e internetit Royal Estate flet për “paga dhe tarifa tepër konkurruese” dhe “akomodim me cilësi të lartë”.

Për më tepër, puna bujqësore “do të përfshijë përdorimin e pajisjeve moderne në një mjedis interesant dhe unik dhe kandidatët me një interes të fortë në bujqësinë organike ose me gatishmëri për të mësuar teknika të reja do të lulëzojnë në këtë rol”.

Në reklamë thuhet se ferma ndodhet pranë King’s Lynn, mbulon 2,400 hektarë dhe kultivon shumë kultura, duke përfshirë grurin, elbin, tërshërën dhe fasulet.

Pasuritë e mbretit Charles janë të hapura për publikun

Studentët do të mirëpriten në fermë, por është e mundur që rezidenca të tjera të monarkut të jenë gjithashtu të hapura për publikun, mes tyre – siç raportohet nga biografi mbretëror Andrew Lownie – do të ketë përsëri Windsor, Balmoral dhe Sandrigham.

Pasuritë e mbretit Charles III të Anglisë vlerësohen në rreth 20 miliardë paund, duke përfshirë 10 kështjella, 12 shtëpi, 56 vila dhe 14 rrënoja të lashta.

Menjëherë pas kurorëzimit të tij, Mbreti dhe ndihmësit e tij e zhvendosën vëmendjen e tyre drejt menaxhimit të rezidencave të ndryshme të zotëruara ose të përdorura nga Mbreti, duke përfshirë Highgrove, Birkhall, Clarence House, Sandringham dhe Balmoral, si dhe rezidenca zyrtare si Pallati Buckingham dhe Kalaja Windsor.

Një burim i brendshëm tha se kjo ishte një çështje që kërkon vëmendje dhe se diskutimet ishin duke u zhvilluar për rritjen e aksesit të publikut në disa nga pronat për të ndihmuar në gjenerimin e të ardhurave.

Mbreti Charles III ka hequr dorë tashmë nga rezidenca e tij në Uells, Liwynywermod – ky është emri i pronës mbretërore – është një shtëpi në fermë e vjetër që Charles dhe Camilla e rinovuan pasi e blenë atë në 2007.