Rodolfo Hernàndez mbizotëroi me një fushatë sociale dhe fitoi një vend në fletën e votimit për zgjedhjet presidenciale në Kolumbi. Më 19 qershor ai do të sfidojë senatorin dhe ish-guerril Gustavo Petro, në një sfidë me një përfundim të pasigurt.

Biznesmeni 77-vjeçar që e quan veten “mbreti i TikTok” ishte kryebashkiaku i Bucaramanga dhe e ka bërë luftën kundër korrupsionit fokusin kryesor të fushatës dhe programit të tij zgjedhor.

Populist dhe konservator, megjithatë, ai kandidoi për i pavarur, gjatë fushatës zgjedhore ai përsëriti vazhdimisht se ishte “një njeri i popullit” dhe përdorte mediat sociale për të komunikuar duke zgjedhur të mos merrte pjesë në disa debate televizive me kandidatët e tjerë.

Fjalime të strukturuara , ai nuk di të zhvillojë ide dhe propozime komplekse, nuk ka aftësi ose të paktën nuk e kemi parë kurrë të mbështesë një propozim, por kërcen dhe argëtohet dhe kjo duket se i tërheq njerëzit”, shpjegon profesori Danny Ramirez.

Ikona e Universitetit El Rosario të anti-establishmentit, për shumë është versioni kolumbian i Trump, por është gjithashtu shumë i ngjashëm me Bolsonaro dhe Boris Johnson. Falë videove të tij në TikTok, ndjekësit e tij kanë kaluar gjysmë milioni, ndërsa postimet e tij kanë regjistruar më shumë se katër milionë pëlqime.