Një grua tejet xheloze në Argjentinë u arrestua së fundmi pasi e mbajti peng të dashurin e saj në shtëpinë e saj për tre ditë për t’u siguruar që ai të mos e tradhtonte.

Policia në qytetin argjentinas La Plata shpëtoi 29-vjeçarin nga një dhomë e mbyllur në shtëpinë e të dashurës së tij. Burri tha se ishte atje për më shumë se 72 orë pas një debati me të dashurën e tij prej gjashtë muajsh, e cila ishte jashtëzakonisht xheloze.

Pasi çinstaloi WhatsApp-in nga telefoni i tij dhe më pas e përplasi në dysheme për ta penguar të fliste me gra të tjera, ai dyshohet se e mbylli në dhomë.

Ajo e mbajti atje për tre ditë rresht, derisa ai arriti t’i vidhte telefonin e saj dhe t’i shkruante një shoku për ndihmë. Kur policia mbërriti në shtëpinë në rrugën Villa Ponsati, në La Plata, ata mundën të dëgjonin burrin e dëshpëruar duke bërtitur për ndihmë nga dhoma e mbyllur, kështu që ata arrestuan të dashurën e tij 30-vjeçare dhe e lanë të lirë.

Protagonisti i kësaj historie tha se e dashura e tij kishte qenë xheloze që në fillim të lidhjes së tyre, duke mbërritur për të vendosur një “kohë kthimi” sa herë dilte me miqtë e tij.

Ajo ka shpjeguar në polici: “Më kërcënoi se nëse nuk mbërrija në filan orë do të vinte të më kërkonte kudo që të isha”, duke shtuar se me kalimin e kohës xhelozia e saj u përkeqësua.

Viktima tregoi se si e fejuara e tij e motivoi gjestin e mbajtjes së tij të mbyllur si një lloj “sigurimi” për t’u siguruar që ai të mos e tradhtonte.

Është e paqartë se si ai e mori në dorë telefonin e saj celular për t’i dërguar mesazh shokut të tij, por nëse nuk do ta kishte bërë, ndoshta do të ishte ende në atë dhomë. Xhelozja është arrestuar dhe akuzuar për “heqje të paligjshme lirie”.