Të pasionuarit pas video-lojërave mund të fitonin dhjetëra mijëra euro vetëm duke luajtur lojërat e tyre të preferuara. Me sa duket trajnerët e këtyre video-lojërave fitojnë më shumë, duke ndihmuar lojtarët të fitojnë gjithsej 170,000 £ (192,000 dollarë) duke i mësuar të tjerët se si të bëjnë më mirë ose të mposhtin të tjerët.

Minecraft është me sa duket loja më fitimprurëse nga të gjitha, me lojtarët që fitojnë 60,420 £ në total (afërsisht 68,000 €). Ndërkohë, Fortnite i ndihmoi lojtarët të fitonin 19,740 £ (22,000 €) dhe lojtarët e Call of Duty fituan 5,350 £ (6,000 €).

Mënyra të tjera për të fituar para nga lojërat përfshijnë krijimin e videove për YouTube, regjistrimin e klipeve të lojërave ose konfigurimin dhe menaxhimin e serverëve Discord.

Një profesionist i pavarur fitoi 37,469 £ duke krijuar përmbajtje virale të lojërave në YouTube, ndërsa një lojtar tjetër fitoi 6,975 £ duke luajtur si shok ekipi i dikujt tjetër.

Les Roberts, Menaxher i Përmbajtjes në Bionic, tha: “Ndërsa të dhënat që kemi këtu tregojnë shumë shërbime argëtuese që ofrohen, gjëja më e madhe që thekson është se sa njerëz tani po mbështeten në punën e pavarur për të plotësuar të ardhurat e tyre”.

Les vazhdoi: “Nuk ka dyshim që një përqindje e madhe e familjeve janë në gjendje të vështirë financiare për momentin. Rritja e kostove të energjisë, ushqimit dhe pothuajse çdo gjë tjetër po i detyron njerëzit të gjejnë burime të ardhurash jashtë orarit normal të punës”. Dhe video-lojërat janë sigurisht një nga këto burime të të ardhurave alternative, nuk ka dyshim.

Fiverr është një platformë e pavarur që lejon këdo të ofrojë shërbimet e tyre në internet për një tarifë. Ndërsa shpesh bëhet fjalë për shërbime si shkrimi i kopjimit, dizajni në internet ose aktrimi me zë, duket se mund të jetë gjithashtu diçka e thjeshtë sa të luash Call of Duty në internet me dikë.