Ngrënia e pulës me patate është një zakon i njohur ushqimor tek të rinjtë dhe të moshuarit, por nutricionistët na paralajmërojnë kundër këtij kombinimi. Në fakt, sado e shijshme të jetë mund të jetë e dëmshme për shëndetin.

Le të fillojmë duke thënë se në fakt nuk ka shumë studime shkencore për të mbështetur këtë teori, por disa naturopatë kanë zbuluar se kombinimi i mishit dhe ushqimeve me niseshte, si patatet, mund të shkaktojë dëme për shëndetin.

Së pari, ngrënia e ushqimeve me shumë yndyrë dhe erëza mund të ketë efekte negative në flokët tuaj. Hulumtimet shkencore kanë treguar se disa ushqime janë më përgjegjëse për rënien e flokëve se të tjerat, ndërkohë që ushqimet më të shëndetshme mund të ndihmojnë në ruajtjen e flokëve të shëndetshëm dhe të trashë. Ndër ushqimet që duhen shmangur janë mishrat e bardhë me lëkurë, veçanërisht nëse kombinohen me patate.

Për më tepër, duket se kombinimi i mishit dhe ushqimeve me niseshte, si patatet, makaronat dhe orizi, duhet shmangur fare nëse dëshironi të shmangni disa probleme me tretjen dhe zorrët.

Niseshteja kërkon një mjedis tretës alkalik për t’u tretur, ndërsa pula kërkon një mjedis acid. Kur hani mish dhe niseshte në të njëjtën kohë, trupi juaj nuk është në gjendje t’i tresë ato siç duhet.

Kjo mund të shkaktojë probleme të tilla si ënjtje abdominale, refluks, urth, gaz të tepërt dhe një proces më të gjatë dhe më të mundimshëm të tretjes, duke shkaktuar gjithashtu lodhje fizike dhe mendore.

Prandaj, për të shmangur problemet shëndetësore, është mirë të shmangni ngrënien e pulës me patate në të njëjtin vakt. Megjithatë, nëse vendosni të zgjidhni këtë pjatë të shijshme, është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje porcioneve dhe të zgjidhni opsione më të lehta gatimi, të tilla si pula e pjekur në skarë dhe patatet e pjekura.

Në çdo rast, gjithmonë duhet të konsultoheni me një mjek ose nutricionist për të marrë këshilla të personalizuara për dietën tuaj.