Në fushë futen edhe tifozë me maska dhe godasin me grushte, shqelma e karrige ndaj futbollistëve të Kombëtares së Shqipërisë. Ndeshja u ndërpre në minutën e 42-të, sepse më aty nuk kishte lojë, por luftë të 32 mijë serbëve kundër 11 futbollistëve shqiptarë!

Në këtë ditë, 14 tetor 2014, ndodhi një incident në ndeshjen e famshme midis Serbisë dhe Shqipërisë. Serbia e mirëpriti Shqipërinë në stadiumin e Partizanit, të mbushur plot, si pjesë e kualifikimeve për EURO 2016. Ndeshja u ndërpre në minutën e 42-të, me rezultatin 0-0, kur një dron u shfaq mbi fushë, me një flamur në të, në të cilin ishte një hartë e të ashtuquajturës Shqipëri e Madhe”,- shkruan sot gazeta serbe “Kurir”. – Lojtari i Serbisë, Stefan Mitrovic, e zbriti flamurin dhe e rrëzoi dronin. Kjo i shqetësoi futbollistët udhëtues, duke e sulmuar atë për t’i marrë flamurin. Kishte një kaos të përgjithshëm.

Image

Tifozët serbë të provokuar futen në fushë dhe sulmuan futbollistët shqiptarë, të cilët ikën në zhveshtore dhe nuk u kthyen më. Pushimi zgjati më shumë se 50 minuta dhe më pas u mor vendim që ndeshja të mos vazhdonte. Komisioni disiplinor i UEFA-s e ndëshkoi Serbinë për organizim të dobët dhe ndeshja u regjistrua me rezultatin 0-3. Organizatori kryesor i këtij provokimi skandaloz ishte shqiptari Ismail Morina, i cili më vonë u bë hero kombëtar në Shqipëri. Morina u ngjit në kishë dhe e hodhi një dron nga kupola e saj”.

Image