Shumë më tepër se thjesht një jaht, Ono është një nga konceptet më të jashtëzakonshme dhe më realiste në sektorin e mega jahteve i projektuar nga dizajneri Aras Kazar.

Është një varkë luksoze që integrohet në mënyrë perfekte në natyrë falë dizajnit të saj që anon drejt ujit dhe prodhon energji me çatinë e paneleve diellore.

Ono është një mega jaht 45 metra që i ngjan një anije kozmike lundruese me veshjen e saj prej xhami të errët dhe metali. Dizajni i Aras është shumë më tepër se një objekt i paidentifikuar që noton në horizont.

Ono është një vilë lundruese që mund të strehojë deri në njëzet persona në bord, përveç ekuipazhit, në tre kabina master dhe pesë kabina mysafirësh.

Për momentin, nuk janë dhënë ende asnjë detaj për brendësinë e varkës, por pastërtia në detaje dhe funksionaliteti i madh i hapësirave parashikojnë një projekt të bërë me porosi, i aftë për të kënaqur edhe klientin më kërkues.

Mega jahti Aras ofron të gjitha lehtësitë më luksoze në bord si një pishinë e madhe infinity me shesh dielli, një kinema në det të hapur, dy platforma për jet-ski dhe automjete të tjera ujore, ka një heliport privat dhe më shumë.

Ono nuk është vetëm një jaht luksoz, por është gjithashtu një shembull i shkëlqyer i një varke të vetë-mjaftueshme dhe miqësore me mjedisin:

“Ia premtova vetes 10 vjet më parë, – thotë Ara Kazar, – se do të përfitoj nga çdo lloj burimi natyror në anijet e mia. Këtu mund të shihni se Ono ka një çati të plotë të integruar me panele diellore”.

Pishina infinity zhytet si një ujëvarë në nivelin më të ulët që shërben si plazh për një klub plazhi ekskluziv që mund të arrihet direkt në ujë.