Zonja e Parë në largim e SHBA , Melania Trump, i ka dërguar një mesazh të hapur popullit amerikan. Gruaja e Donald Trump është ndalur në vuajtjet që ka sjellë pandemia e Covid-19, por edhe tek incidentet e fundit në Kapitol, duke dënuar imazhet e dhunës:

“’Si të gjithë ju, unë kam reflektuar mbi vitin e kaluar dhe sesi armiku i padukshëm, Covid-19, përfshiu vendin tonë të bukur. Të gjitha kombet kanë përjetuar humbjen e njerëzve të dashur, dhimbjen ekonomike dhe ndikimet negative të izolimit. Si Zonja juaj e Parë, ka qenë frymëzuese të dëshmoni nga afër se çfarë do të bëjnë njerëzit e Kombit tonë të madh për njëri-tjetrin, veçanërisht kur jemi në vendet më të prekshme.

Me gati çdo përvojë që kam pasur, e gjeta veten duke mbajtur histori të shumë individëve në shtëpi me vete në zemrën time. Kohët e fundit, zemra ime po drejtohet për: Veteranin e Forcave Ajrore, Ashli Babbit, Benjamin Philips, Kevin Greeson, Rosanne Boyland dhe Oficerët e Policisë së Kapitolit, Brian Sicknick dhe Howard Liebengood.  Unë lutem për familjet e tyre që të gjejnë forcë gjatë kësaj kohe të vështirë.

Jam e zhgënjyer dhe dëshpëruar me atë që ndodhi javën e kaluar. Më duket e turpshme që rreth këtyre ngjarjeve tragjike ka pasur thashetheme të hollësishme, sulme të padrejta personale dhe akuza të gabuara mashtruese ndaj meje, nga njerëz që kërkojnë të jenë të rëndësishëm dhe të kenë një axhendë.  Kjo kohë ka të bëjë vetëm me shërimin e vendit tonë dhe qytetarëve të tij. 

Nuk duhet të përdoret për përfitime personale. Kombi ynë duhet të shërohet në një mënyrë civile. Unë absolutisht e dënoj dhunën që ka ndodhur në Kapitol. Dhuna nuk është kurrë e pranueshme. Si një amerikane, unë jam krenare për lirinë tonë për të shprehur pikëpamjet tona pa përndjekje. Është një nga idealët kryesorë mbi të cilin Amerika është ndërtuar në thelb. 

Shumë kanë bërë sakrificën e fundit për të mbrojtur atë të drejtë. Duke pasur këtë në mendje, unë do të doja t’u bëja thirrje qytetarëve të këtij vendi të marrin një moment, të bëjnë një pauzë dhe t’i shikojnë gjërat nga të gjitha perspektivat. Iu lutem njerëzve që të ndalojnë dhunën, të mos bëjnë kurrë supozime të bazuara në ngjyrën e lëkurës së një personi ose të përdorin ideologji të ndryshme politike si bazë për agresion dhe viciozitet. 

Ne duhet të dëgjojmë njëri-tjetrin, të përqendrohemi në atë që na bashkon dhe të ngrihemi mbi atë që na ndan. Është frymëzuese të shohësh që kaq shumë kanë gjetur një pasion dhe entuziazëm për të marrë pjesë në zgjedhje, por ne nuk duhet të lejojmë që ai pasion të kthehet në dhunë. Rruga jonë përpara është të bashkohemi, të gjejmë të përbashkëtat tona dhe të jemi njerëzit e mirë dhe të fortë që unë e di se jemi.

Forca dhe karakteri i vendit tonë e kanë zbuluar veten në komunitetet që janë ndikuar nga katastrofat natyrore dhe gjatë gjithë kësaj pandemie të tmerrshme që ka prekur të gjithë ne. Fija e përbashkët në të gjitha këto situata sfiduese është vendosmëria e palëkundur e Amerikës për të ndihmuar njëri-tjetrin. Dhembshuria juaj ka treguar frymën e vërtetë të vendit tonë.

Siç e thashë gjatë verës, janë këto momente përcaktuese që ne do të shohim mbrapa dhe do t’u themi nipërve dhe mbesave tona se përmes ndjeshmërisë, forcës dhe vendosmërisë, ne ishim në gjendje të riktheshim premtimin për të ardhmen tonë. Secili prej jush është shtylla kurrizore e këtij vendi. 

Ju jeni njerëzit që vazhdoni t’i bëni Shtetet e Bashkuara të Amerikës atë që është dhe që keni përgjegjësinë e pabesueshme për të përgatitur brezat tanë të ardhshëm për të lënë gjithçka më mirë sesa e gjetën.

Ka qenë nder i jetës sime të shërbej si Zonja juaj e Parë. Unë dua të falënderoj miliona amerikanë që mbështetën burrin tim dhe mua gjatë 4 viteve të fundit dhe treguan ndikimin e pabesueshëm të shpirtit amerikan. Iu jam mirënjohës të gjithëve që më lejoni t’ju shërbej në platforma që janë të dashura për mua. Më e rëndësishmja, unë kërkoj shërim, hir, mirëkuptim dhe paqe për Kombin tonë të madh. Çdo ditë le të kujtojmë se ne jemi një Komb nën Zotin. Zoti ju bekoftë të gjithëve dhe Zoti i bekoftë Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Sinqerisht,
Melania Trump