Stresi është një gjendje që shpesh shkakton shenja të forta në trupin dhe psikologjinë tonë. Rritja e rrahjeve të zemrës dhe frymëmarrja e shpejtë janë disa nga simptomat më të zakonshme të stresit. Megjithatë, shumë herë trupi reagon ndaj kësaj situate në një mënyrë jo aq të qartë. Këto janë disa shembuj të simptomave paradoksale të shkaktuara nga stresi:

Dhimbje në pjesë të veçanta të trupit – Dhimbjet më të shpeshta që ndodhin për shkak të stresit janë dhimbjet e shpinës, dhimbjet e muskujve dhe dhimbjet e barkut. Këto janë të ashtuquajturat dhimbje psikosomatike të cilat shfaqen pa aktivitet fizik intensiv.

Rritja e oreksit për ushqim – Stresi intensifikon dëshirën për ushqim dhe veçanërisht për ushqime dhe ëmbëlsira. Përveç kësaj, shumë herë, shumicën e kohës,  është e vështirë të ndash urinë e vërtetë nga stresi për shkak të stresit.

Lëkundje emocionale – Stresi intensiv shkakton alternime midis zemërimit, zhgënjimit, frikës, trishtimit dhe të gjitha llojeve të emocioneve. Kur jemi në gjendje stresi, nuk mund të menaxhojmë emocionet tona dhe kjo na pengon të mendojmë qartë ose të përqendrohemi.

Marramendje ose tendencë për të fikët – Stresi ka shumë të ngjarë të shkaktojë marramendje ose tendencë për të fikët. Kjo simptomë njihet si psikosomatike në rast se janë përjashtuar shkaqet e mundshme biologjike që mund ta kenë shkaktuar, si hipotensioni, një rënie e mprehtë e sheqerit në gjak.