Michael Jackson u nda nga jeta 13 vjet më parë. Më 25 qershor 2009, bota mbajti zi për humbjen e një prej idhujve më të mëdhenj të muzikës. Michael Jackson ka lindur në Gary, Indiana. Në një moshë të re, Jackson iu bashkua grupit të familjes The Jacksons 5.

Karriera e tij u zgjerua në vitet ’70. Sipas mediave të ndryshme, Mbreti i Pop-it kishte të ardhura neto vjetore prej 50 deri në 100 milionë dollarë midis 1985 dhe 1995.

Turet, shitjet rekord dhe sponsorizimet Michael Jackson një shumë parash pothuajse të pakufizuar. Megjithatë, ai shpenzoi shumicën e parave të tij për Debbie Rowe, ish-gruan e tij dhe nënën e foshnjës së tij.

Jackson mori 20 milionë dollarë për zgjidhjen e çështjes së ngacmimit të fëmijëve, plus tarifat ligjore. Jackson bleu gjithashtu Neverland Ranch për 19.5 milionë dollarë me një tarifë vjetore 10 milionë dollarë në vit për mirëmbajtjen.

Pasuria e Michael Jackson:

Michael Jackson kishte një pasuri 500 milionë dollarë para se të vdiste. Megjithatë, ai falimentoi pasi kërkoi një hua prej 380 milionë dollarësh nga Banka e Amerikës për të financuar stilin e jetës së tij. Jackson shpenzoi 380 milionë dollarë dhe interesi prej 50% i vendosur nga banka e ktheu borxhin në 500 milionë dollarë.

Michael Jackson vdiq më 25 qershor 2009, në mëngjes. Ai pësoi një arrest kardiak në rezidencën e tij në Holmby Hills. Ambulanca e çoi Jackson në Qendrën Mjekësore Ronald Reagan UCLA në Los Angeles.

Michael Jackson u deklarua i vdekur në orën 14:26. Autopsia deklaroi se Michael Jackson vdiq nga një helmim me Propofol. Michael Jackson kishte tre fëmijë para vdekjes së tij në 2009. Michael Joseph Jackson Jr., Paris Jackson dhe Prince Michael Jackson II.

Të ardhurat pas ndarjes nga jeta:

Pasi vdiq në vitin 2009, Michael Jackson kaloi 11 vjet në majë. Që nga viti 2009, Michael Jackson gjeneroi më shumë se 2.27 miliardë dollarë.