Një milionere e frikësuar nga ndarja nga pasuria e saj e madhe blen ushqim për mace në vend të tonit sepse është 30 cent më lirë. Ylli i “Extreme Cheapskates”, Aimee Elizabeth e ka çuar në ekstrem konceptin e kursimeve, pavarësisht se ka miliona në bankë.

Aimee vendase në Las Vegas mendohet në fakt të ketë një vlerë neto befasuese prej 5.3 milionë euro, por pavarësisht kësaj ajo vazhdon të kursejë. Në emisionin TLC, Aimee – e cila e quajti veten “multimilionerja më ekonomike në botë” – u pa duke i dhënë ish-bashkëshortit Michael Murrey (ata më vonë u ndanë dhe ai ende zotëron shtëpinë) një kanaçe ton të destinuar për macet.

Ndërsa ia jepte atij, ajo pëshpëriti: “Sapo kurseva 30 cent”. Duke folur në emision, një nga miqtë e Aimee zbuloi: ‘Një nga rastet kur vura re se Aimee ishte koprrace ishte kur shkova në shtëpinë e saj dhe ajo më pyeti nëse doja drekë.

“Kështu që unë thashë, ‘Sigurisht’. Ajo më bëri një sanduiç me ton. Ndërsa haja sanduiçin, mendova: ‘Kjo është pak e çuditshme, çfarë është?’. Më pas shikova te banaku dhe vura re se ‘ishin kanaçe bosh me ushqim për mace. Mendova, ‘Jo, kjo nuk mund të jetë e mundur'”.

Aimee tregoi gjithashtu në emision se bën dush të ftohtë për të rikuperuar 80 euro në muaj nga fatura e ujit. Aimee përdor gjithashtu sfungjerë kuzhine derisa ato të konsumohen.

Duke treguar një, ajo tha: “Ky është sfungjeri im i vetëm. Disa njerëz mund të mendojnë se është paksa e pakëndshme. Për sa kohë që nuk prishet dhe kalbet, nuk shoh arsye për ta hedhur”.

Gruaja tha se ka një disiplinë të hekurt dhe punon shumë për të qëndruar mirë nën një buxhet mujor prej 1,000 eurosh. Duke refuzuar të blejë ndonjë gjë të re, ai pretendon se mund të kursejë deri në 200,000 euro në vit.