Kina po planifikon një mision të ri për të eksploruar sisteme të reja diellore dhe për të zbuluar planetë me karakteristika të ngjashme me Tokën. Misioni, i quajtur Earth 2.0, do të financohet nga Akademia Kineze e Shkencave dhe aktualisht është në fazën e parë, fazën e projektimit.

Pasi ekipi i ekspertëve të ketë kaluar rishikimin, grupi i punës do të marrë fondet e nevojshme për të filluar ndërtimin e satelitit i cili, sipas Jian Ge, një astronom në Observatorin Astronomik të Shangait, mund të jetë 10-15 herë më i fuqishëm se teleskopi Kepler i NASA-s.

Ky satelit do të jetë në gjendje të mbajë shtatë teleskopë që do të vëzhgojnë yjësitë e Cygnus dhe Lyre për katër vjet dhe do të lejojnë kryerjen e një regjistrimi të ekzoplaneteve të madhësive, masave dhe moshave të ndryshme.

Për më tepër, shtatë teleskopët mund të zbulojnë, sipas simulimeve të sondazhit, rreth 30,000 planetë të rinj, duke përfshirë rreth 5,000 planetë të ngjashëm me planetin e Tokës. Ekipi planifikon të lëshojë satelitin Earth 2.0 në një raketë Long March deri në fund të vitit 2026.