Në vitin 2019, një qenush misterioz prehistorik i bëri shkencëtarët të debatonin pasi u gjetën nga thellësitë e ngricave të përhershme të Siberisë. Këlyshi, që besohet se ishte vetëm dy muajsh kur ngordhi, quhej “Dogor”, që do të thotë “mik” në gjuhën lokale jakut.

Ai u zbulua pranë lumit Indigirka në Siberi, në verilindje të Yakutsk, dhe më pas u studiua nga Qendra Suedeze për Paleogenetics (CPG). Fryrja e përhershme arriti ta mbante kanidin e lashtë në gjendje jashtëzakonisht të mirë, të kompletuar me lesh, mustaqe dhe dhëmbë…

Por ende nuk është zbuluar se cilës specie i përkiste ekzemplari. Megjithëse studimi arriti të zbulonte se ekzemplari mashkull ishte rreth 18 ,000 vjeç, sekuenca paraprake e gjenomit nuk ishte në gjendje të tregonte nëse ishte një ujk, një qen apo një paraardhës i përbashkët i të dyve.