Të gjithë e dimë se temperaturat përvëluese dhe uji i kripur janë një nga armiqtë më të mëdhenj për bimësinë. Megjithatë, ekziston një pyll në shkretëtirën e Abu Dhabit që rritet pavarësisht nga deti i kripur dhe nxehtësia e fortë.

Ky është Parku Jubail Mangrove, një oaz i mangrove, zogjve dhe specieve detare dhe shpendëve vendas në Emiratet. Parku Jubail Mangrove ndodhet në skajin verilindor të ishullit Al Jubail në Abu Dhabi.

Parku i jashtëzakonshëm karakterizohet nga një sërë vendkalimesh që mbulojnë të gjithë sipërfaqen e gjelbërimit dhe ju lejojnë të ecni midis mangrove.

Parku është destinacioni ideal për vëzhguesit e shpendëve dhe adhuruesit e jetës së egër, sepse nga vendkalimet mund të admironi breshkat, çafkat, gazelat dhe shumë më tepër. Jubail Mangrove Park është destinacioni i parë natyror, arsimor dhe rekreativ i këtij lloji në Emiratet e Abu Dhabit.

Oazi ofron një udhëtim për të zbuluar anën e pasur natyrore të Abu Dhabit për të rritur ndërgjegjësimin dhe kuptimin e rëndësisë së funksionit ekologjik të mangrove që mbrojnë biodiversitetin dhe mbrojnë brigjet e qytetit.

Mangros janë gjithashtu vendimtare në luftën kundër ndryshimeve klimatike, sepse ato thithin dioksidin e karbonit dhe gazrat serrë. Mangroves janë një specie shumë elastike.

Ata përcaktohen si “inxhinierë të ekosistemeve” sepse janë në gjendje të krijojnë habitatin e tyre ideal, duke iu përshtatur kushteve më të vështira, dhe të krijojnë mjedisin perfekt për shumë specie të tjera si peshqit, gaforret dhe një shumëllojshmëri të madhe shpendësh.

Për shkencëtarët, mangrovat përfaqësojnë një shembull të mirë se si natyra do të jetë në gjendje të përshtatet me ngrohjen globale dhe ngritjen e deteve, si dhe të sigurojë ndihmë mbështetëse për speciet e tjera në Tokë.