Mjekja e njohur kirurge, Lida Shosha, që e kaloi edhe vetë, familkjarisht, koronavirusin së fundi, ka bërë një postim në rrjetin social Facebook, ku bën apel që fëmijëve t’iu bëhet tamponi, pasi, pavarësisht se nuk janë kategoria kryesore e rrezikuar, janë transmetues dhe mund të riinfektohen shumë lehtë. Ajo ka publikuar një fotografi, ku duken rezultatet për tamponin e një fëmijë vetëm 9 vjeç që rezultatet i ka pozitive.

Ja postimi i plotë
Femijet po infektohen ne masë.
#Kujdes!!!
Femijet infektohen, dhe transmetojne covidin. Mbroni jeten e femijeve tuaj.
Ndonese mund te kene antikorpe te bollshme, pasi mund ta kene kaluar pa u ndjere mund te ri-infektohen perseri.
Merni ne konsiderate Covidin vec gripit stinor.
Bejini tampon femijeve.
Ne te njejten dite,
#serologjia 178.4 {numer shume i larte antikorpesh, qe normalisht duhet te mbronin nga nje ri- infektim) të fëmijës.
#tamponi +++ , ne te njejten dite, konfirmon kliniken e
#riinfektimit nga Covid, me temperature te larte, kolle, lodhje te femijes dhe alterim te ndjeshem te PCR, sedimentit, leukociteve, D-Dimerit