Nëse pushimet tuaja kanë mbaruar dhe tashmë i keni zbërthyer nga paketimi, ju këshillojmë – përpara se të bëni një pastrim në prag të ardhjes së stinës së vjeshtës – të kontrolloni flakonet e kremrave kundër diellit.

E dimë që kremi që kemi blerë për këtë vit nuk mund të ripërdoret për vitin e ardhshëm pasi skadon nga 6 deri në 12 muaj pas së cilës pushon mbrojtja nga rrezet ultraviolet.

Ata që nuk duan të përpiqen ta riciklojnë në asnjë mënyrë, e dinë që tubat e kremit duhet të hidhen në mënyrën e duhur, pra produkti i lëngshëm në të padiferencuar dhe më pas shishja në përgjithësi në plastikë.

Përndryshe, në vend që ta hedhim, mund ta ripërdorim për qëllime bukurie për lëkurën, trupin dhe flokët, nëse nuk ka skaduar ende.

Një shembull: përdorni kremin si krem ​​trupi për të hidratuar lëkurën e cila – pas detit – thahet. Fuqia qetësuese e substancës mbetet e paprekur, ju sigurojmë: në veçanti përhapeni atë në bërryla dhe thembra, ato do të jenë përsëri të buta dhe të mëndafshta!

Pak krem ​​kundër diellit i shtuar në sheqer kaf, kripë të trashë ose llum kafeje transformohet më pas në një zbutës për trupin.

Duhet të shpërndahet me lëvizje rrethore përpara se të bëni dush, në mënyrë që poret të zgjerohen dhe lëkura të jetë më e shndritshme dhe të depërtojnë më thellë lëndët ushqyese të kremit të fytyrës apo trupit që do të kalojmë më vonë.

Flokët tanë mund të përfitojnë edhe nga vetitë e kremit të avancuar të diellit: shumë lehtë krijojmë një paketë super ushqyese për t’u aplikuar në gjatësi për rreth dhjetë minuta, më pas shpëlajmë, vazhdojmë me shampon normale.

Nëse, nga ana tjetër, ju ka mbetur pak vaj për nxirje, duhen shfrytëzuar vetitë zbutëse që ka: rreth 30 minuta lyerje dhe më pas shpëlajeni siç bëjmë zakonisht.

Nga ana tjetër, kur kremi ka skaduar dhe për këtë arsye nuk mund ta aplikojmë në trup, ai është i dobishëm në përdorime të padyshimta shtëpiake:

zëvendëson qumështin pastrues për divanet dhe produkte të tjera lëkure si këpucë dhe çanta; lëmon metalin e errët dhe të oksiduar dhe – pak e dinë këtë – heq njollat ​​e bojës.