Për motoçiklistët që i duan filmat fantastiko-shkencor, ku shpesh shihen makina fluturuese, anije kozmike dhe të gjitha llojet e automjeteve që lëvizin në ajër, ka diçka që pothuajse duket se vjen nga e ardhmja. U shfaq prototipi i një motoçiklete fluturuese, i cili mund të quhet edhe jetski.

Kompania që e ka krijuar, JetPack Aviation, me nën-markën Mayman Aerospace, duket se ka krijuar diçka vërtet futuriste (dhe surreale, mund të thuhet).

JetPack Aviation ishte në gjendje të tregonte se si përpjekjet e saj rezultuan në përfitime të mëdha, si dhe një projekt magjepsës.

Prototipi, i quajtur P2 Speeder, është gati për të fluturuar! Speeder u prezantua në Samitin e CEO të Draper Venture Network në Kaliforni, nën markën e re Mayman Aerospace të JetPack Aviation, e krijuar për të prodhuar mini Speedes me ngritje dhe ulje vertikale (VTOL) për një sërë përdorimesh.

Karakteristikat e P2 Speeder – Ky motor fluturues, dimensionet e së cilit janë afërsisht ato të një motoçiklete, renditet i treti në shkallën e kompanisë, në prag të shndërrimit në një avion përfundimtar gati për prodhim.

Ka një gyp këndor fibër karboni tërheqës dhe një pozicion ergonomik për pilotin, i ndërtuar për performancë aerodinamike dhe efikasitet të përmirësuar të fluturimit.

Sistemi i karburantit ka gjithsej tetë motorë reaktivë që funksionojnë me karbon standard zero neto ose karburant të qëndrueshëm të aviacionit (SAF).

Në këtë rast, duke qenë një automjet shumë i pazakontë (dhe inovativ), siguria është elementi kryesor që duhet marrë parasysh: për këtë arsye Speeder është i pajisur me një sistem kompjuterik të patentuar në bord që balancon shpejt fuqinë e motorit në rast problemesh. Duhet të jetë gjithashtu i lehtë për t’u përdorur: për t’u ngritur në ajër, mjafton të ngjitesh dhe të shtypet një buton.

Kompania thuhet se po punon me Administratën Federale të Aviacionit (FAA) për të marrë licencën për Speeder dhe është në negociata të avancuara me klientët e mundshëm në fushat e sigurisë së vendit, ngarkesave thelbësore, ndihmës ndaj fatkeqësive dhe fushave të tjera që mund të përfitojnë shumë nga kjo teknologji.

Seancat fillestare të testimit të fluturimit me telekomandë të prototipit aktual pritet të fillojnë në tremujorin e tretë të vitit 2022, ndërsa fluturimet e pilotuara do të kryhen në fund të vitit.