Gjysma e parë e Milan-Juventus ka qenë e qetë nga pikëpamja e episodeve për gjyqtarin Irrati, i cili e ka ndërlikuar punën e vet në fund të fraksionit. Nën lupë është një kontakt midis Rabiot dhe Calhanoglu, në agimin e aksionit që sjell golin e Calabria.

Rikuperimi i topit të kuqezinjve lindi pas një kontakti midis turkut dhe francezit, me këtë të fundit që ra përtokë dhe të jepte përshtypjen se kishte faull ndaj tij. Asnjë bilbil, për Irratin gjithçka ishte e rregullt.

Heshtje edhe nga ana e VAR-it. Orsato, i cili, me sa duket nuk e konsideroi ekzistencën e një faulli të qartë dhe të dukshëm, siç ishte thirrja e kolegut në “On Field Review”. Në pjesën e dytë, protesta kishte për një ndërhyrje të Bentancur ndaj Castillejo, i cili, tashmë i paralajmëruar, është falur nga Irrati dhe menjëherë zëvendësohet nga Pirlo për të shmangur problemet.

Disa protesta të ndrojtura madje edhe në minutat e fundit të sfidës për shkak të një kontakti në zonë midis Brahim Diaz dhe Rabiot. Sipas kryesorit Irrati, megjithatë, nuk ka shkelje dhe VAR nuk ndërhyri.