Pushtimi në terren në Roland Garros gjatë gjysmëfinales midis Ruud dhe Cilic: një vajzë arriti të hynte në fushë dhe u bashkua me rrjetin duke protestuar kundër ndryshimeve klimatike, duke treguar një mesazh në këmishën e saj.

Ndeshja u ndërpre për rreth 15′, kohë e nevojshme për të “liruar” protestuesen dhe për ta larguar“ Na kanë mbetur edhe 1028 ditë”, është mesazhi që një vajzë i tregoi botës, pas një pushtimi në fushë në mes të gjysmëfinales në Roland Garros, mes Ruud dhe Çiliç.

Vajza arriti të kapërcejë sigurinë dhe, pasi doli në fushë, lidhi qafën në rrjetë. Vajza, 22 vjeçe, quhet Alizee dhe po proteston kundër ndryshimeve klimatike. Në fakt, bluza e shfaqur nga vajza i referohet një faqeje, derniererenovation.fr, ku shpjegohen të gjitha arsyet e gjestit të saj:

“Na kanë mbetur 1028 ditë për të përcaktuar të ardhmen e njerëzimit. Më pak se tre vjet. “, lexohet. Me pare e kane bere edhe ne futboll dhe Premier League ku nje tifoz protestues i lidh te shtylla e portes.