Mund të kishte qenë një tragjedi ajo që i ka ndodhur një turisti amerikan 23-vjeçar në Napoli, i cili së bashku me familjen e tij, ra në kraterin e Vezuvit.

Me të mbërritur në hyrje, grupi vendosi të ndiqte një rrugë alternative për të arritur në majë, pa kaluar nëpër rrotullat e veçanta. 23-vjeçari ka humbur ekuilibrin dhe ka rënë në krater.

I riu nuk do të ketë pasoja të mëdha shëndetësore, edhe për faktin se ka rrëshqitur për disa metra, duke pësuar mavijosje dhe plagë të shumta në krahë dhe në shpinë.

Për të, pra, nuk ka lëndime serioze. Djali është shpëtuar menjëherë nga policia, e cila e ka njoftuar edhe për një denoncim (si dhe familjarët e tij), pasi ndodhej në rrugë të ndaluar, për shkak të rrezikshmërisë së lartë dhe të pa përfshirë në itinerare.

Pasi u shpëtua, turisti u vizitua në vend dhe u mjekua nga punonjës shëndetësorë, të cilët e gjetën në gjendje të mirë shëndetësore.