Gabimisht mendohet se ndrojtja në afrimin me të tjerët dhe në marrëdhënie është një prerogativë thjesht femërore. Kjo sepse sipas konstruktit social, mashkulli është ai që bën lëvizjen e parë, ai që duhet të tregojë interes dhe ai që duhet të fitojë interesin e femrës.

Nuk është thjesht një traditë sociale, por diçka stërgjyshore, pasi ne nuk jemi e vetmja racë në tokë ku miqësia bëhet nga mashkulli.

Përtej konsideratave mbi metodologjinë e qasjes klasike, e cila falë inteligjencës njerëzore dhe evolucionit të kohës mund të kapërcehet përfundimisht, ekziston konsiderata se ndrojtja është e dëmshme në mënyra të ndryshme bazuar në gjini.

Nëse burri është i turpshëm dhe nuk mund ta kapërcejë ndrojtjen, ai kurrë nuk do të ketë mundësinë të pushtojë një grua, pasi vështirë se do të jetë ajo që të bëjë hapin e parë dhe edhe kur ajo e bën, burri i trembur nuk do të mund ta kapte atë sepse frika do ta bënte atë ta interpretonte në mënyrë të gabuar.

Në anën tjetër të sferës sentimentale, problemi është i ngjashëm, por i ndryshëm. Një grua e turpshme nuk do të ketë kurrë guximin t’i dalë përpara personit që i pëlqen dhe ndoshta nuk do të marrë shenja të buta nga personi që i pëlqen.

Megjithatë, siç u përmend më lart, njeriu është mësuar të bëjë hapin e parë dhe në një farë kuptimi inkurajohet ta bëjë këtë nga konteksti shoqëror. Në rastin me fat që burri i ëndrrave të një vajze të turpshme ndjen të njëjtat ndjenja, kjo do të bëjë gjithmonë hapin e parë dhe do të përpiqet derisa përpjekja për t’u afruar të jetë e paqartë.

Prandaj, nëse për meshkujt pasiguria dhe ndrojtja janë një pengesë tërheqëse pasi femrat zakonisht i vlerësojnë ata që kanë guxim dhe e tregojnë veten të fortë, për femrën në fazën e afrimit mund të mos jetë një disavantazh i madh.

Në të vërtetë, ka meshkuj që janë mësuar me këtë ndrojtje dhe madje e shohin atë tërheqëse. Përkundrazi, besimi i tepërt dhe një qasje shumë e drejtpërdrejtë mund t’i trembin ata.

Prandaj, këshilla është të mos e detyroni shumë natyrën tuaj, megjithëse fitimi i një minimumi sigurie në mjetet tuaja është sigurisht i dobishëm, pasi kjo do t’ju lejojë jo vetëm të tërhiqni vëmendjen e kujtdo që dëshironi, por edhe të jepni më të mirën nga ju. situata të ndryshme me qasje sentimentale.

Por si ta kapërceni pasigurinë? Truku i parë është të ndaloni së menduari se çfarëdo që bëni apo mendoni, gjykohet negativisht. E dyta është të ndaloni së gjykuari veten shumë ashpër.

Përpara jush keni njerëz që mund të përjetojnë të njëjtat ndjesi dhe të njëjtat frikë. Jini natyral, mos i detyroni batutat dhe mos e vendosni veten shumë në qendër të vëmendjes. Mundohuni të kuptoni interesat dhe personalitetin e personit që dëshironi të pushtoni.

Kjo do t’ju bëjë të kuptoni nëse ka një lidhje më të thellë përtej tërheqjes fizike, por mbi të gjitha do t’ju bëjë të kuptoni se si të tregoni interes për të.

Në rast se nuk dini si të tërhiqni vëmendjen e personit që ju intereson, mund të tregoni veten të buzëqeshur nëse ju shikojnë dhe ju kthejnë shikimet.

Nëse ai ju afrohet, kërkoni kontakt (prekja e një krahu ose shpatullash mund të krijojë afërsi më të afërt), qeshni nëse përpiqet të jetë i sjellshëm, tregoni interes për atë që thotë dhe përpiquni të lidheni me interesat e tij.

Në këtë mënyrë do t’i bëni të ditur se jeni të interesuar për personin dhe do t’i jepni kurajo të shkojë përtej bisedës së thjeshtë fillestare. Prandaj nuk ka asnjë mashtrim të vërtetë, përveçse të jesh vetvetja.