Udhëtimi në kohë është një nga ëndrrat që njeriu nuk do të heqë dorë kurrë. Ndoshta një person e ka bërë vërtet shumë vite më parë dhe fotografia që e përjetëson është emocionuese dhe mbresëlënëse në të njëjtën kohë.

A mund të ketë shkuar një burrë me një smartphone në të kaluarën? Gjithçka filloi kur një farë Stuart Humphryes vendosi të publikojë një foto në Twitter që daton që nga viti 1943.

Lufta e Dytë Botërore vazhdonte ende dhe njerëzit po përpiqeshin të “relaksoheshin” disi në plazh. Pamja daton në verën e atij viti dhe mund të shihni disa njerëz buzë detit në Angli.

Detaji kryesor megjithatë është ai i personit që ndodhet pikërisht në qendër. Ai shikon poshtë dhe mban diçka në duar. Një përdorues i Twitter komentoi:

“Um … jam më duket mua apo ky djalë po kontrollon smartfonin e tij?”. Menjëherë pas kësaj, imazhi filloi të bënte xhiron e internetit, duke shkaktuar hipoteza të shumta.

Udhëtari i supozuar në kohë padyshim që nuk ka emër dhe ka nga ata që duan që ai të dalë përpara për të zgjidhur enigmën e ndërlikuar. Përdoruesit u ndanë menjëherë pasi panë me kujdes foton e postuar në Twitter.

Nuk janë të paktë ata që janë të bindur se bëhet fjalë për një burrë me smartfon, ndërsa të tjerë besojnë se ai ka diçka tjetër në dorë. Hipotezat alternative janë ato të një guacke apo të një kafshe të gjetur në plazh që “udhëtari i kohës” po vëzhgonte nga afër.

Në vitin 1943 sigurisht që nuk kishte telefona celularë, të cilët do të prezantoheshin vetëm tridhjetë vjet më vonë. Megjithatë, vendndodhja e saktë dihet. Plazhi është ai i Towan Beach në Newquay, një qytet në bregun Atlantik të Cornwall.