Kalimi i një dite në plazh me qenin tuaj mund të jetë një përvojë e paharrueshme. Por mund të jetë gjithashtu stresuese nëse neglizhoni disa këshilla. Pra, këtu janë gabimet që duhen shmangur.

Kujdes se ku e çoni

Nëse shkoni për pushime me qenin tuaj, ka gabime që duhen shmangur. Gjëja e parë që duhet të bëni është të siguroheni që ta sillni mikun tuaj me 4 këmbë në vende të përshtatshme, plazhe qensh dhe plazhe të lira.

Të gjitha gjërat që nuk duhen bërë

1 – Mos e lini në diell: para se të shijojnë nxirjen, pronarët duhet të kenë parasysh rreziqet e ekspozimit të qenve në diell. Ashtu si njerëzit, në fakt, ata mund të pësojnë djegie ose goditje nga nxehtësia. Fatmirësisht, ka kremra kundër diellit për qentë.

Marrja e një ombrelle është shumë e rëndësishme për t’i dhënë hije dhe të freskët. Aksesorët ftohës mund të jenë gjithashtu një ndihmë e madhe, të tilla si tapeti ftohës, jaka ftohëse dhe bandana.

2 – Qeni nuk duhet lënë kurrë pa mbikëqyrje: plazhi potencialisht ofron shumë hutime për një qen: zhurma, stimuj dhe ide që mund të nxisin kureshtjen e tij.

Edhe në një mjedis në dukje të qetë, rreziqet mund të jenë të shumta. Prandaj nuk duhet ta humbisni kurrë nga syri, për sigurinë e tij, por edhe për respektin e të pushuesve të tjerë.

3 – Mos e humbisni nga sytë ndërsa është në ujë: jo vetëm në plazh, duhet mbajtur në sy edhe kur noton: rrymat dhe baticat mund të jenë të pabesë edhe për notarin më të mirë me katër këmbë.

4 – Mos harroni ta hidratoni vazhdimisht: nxehtësia e diellit, së bashku me rërën dhe ujin e detit, mund ta bëjnë qenin më të etur se normalisht. Kjo është arsyeja pse ju duhet të merrni me vete shumë ujë të freskët dhe një tas portativ.

5 – Mos e bëni të pijë ujë deti: qentë tundohen të hanë rërë dhe të pinë ujë të detit, por duhet bërë gjithçka për ta shmangur për të shmangur problemet me stomakun, dehidratimin, infeksionin apo çrregullimet e lëkurës.

6 – Mos harroni çantën e tij të plazhit me sende thelbësore: një tas, furnizime me ujë të freskët, ushqim, një peshqir, krem ​​kundër diellit, çantën e ndihmës së parë dhe një jelek shpëtimi për ta lejuar atë të notojë i qetë.