Ishte viti 2002 kur George Clooney bleu Villa Oleandra në Laglio, në liqenin Como. Qyteti i Laglio, nga një qytet provincial, papritur u gjend i rrethuar nga paparacët dhe kuriozët.

Sot vëmendja e mediave është zbehur, por George Clooney vazhdon ta përdorë vilën e mrekullueshme në liqen për pushimet e tij. Pasi e ka blerë për 10 milionë euro, zbulojmë se sa vlen sot Villa Oleandra.

Villa Oleandra është një nga vilat historike të liqenit të Komos, sot e famshme për të qenë rezidenca verore e aktorit George Clooney.

Vila ka qenë e pranishme në regjistrat e komunës së Laglios që nga viti 1720, megjithëse analizat e territorit kanë treguar se zona ku ndodhet shtëpia ishte e banuar që në kohën romake.

Vila e Art Nouveau e shekullit të tetëmbëdhjetë ishte pak më ndryshe nga sa e shohim sot. Kompleksi aktual është rezultat i një shkrirjeje të parë të kryer që nga viti 1834 nga familja Stoppani që e zotëronte atë. Më pas anekset e reja u bënë në 1868 nga familja Antongini që e bleu atë.

Në vitin 1877 vila i kaloi familjes hebreje Vitali nga Milano. Në shekullin e njëzetë, kompleksi u mor më pas nga familja amerikane Heinz, shpikësi i ketchup-it, nga e cila më pas George Clooney e bleu atë në 2002.

Villa Oleandra është një vilë historike e stilit të liberty. Ajo përbëhet nga disa ndërtesa. Rezidenca verore e George Clonney është e vendosur në një kopsht të madh me lule, pemë dhe gardhe të larta që garantojnë privatësinë e saj.

Në kopshtin e Villa Oleandra ka një shatërvan të lashtë, një fushë tenisi dhe madje edhe një piceri. Rezidenca verore e George Clooney përfshin gjithashtu një pishinë të brendshme, një dhomë me ndriçim natyral dhe një pamje private të liqenit Como.

Vila lidhet edhe me një urë me Villa Margherita aty pranë, e blerë nga aktori amerikan disa vite më vonë. George Clooney bleu Villa Oleandra në 2022 për 10 milionë dollarë. Me kalimin e kohës, vila i është nënshtruar disa punimeve që sigurisht i kanë rritur vlerën.

Vetë bashkia e Laglios, në liqenin e Komos, ka parë rritje të çmimeve të pasurive të paluajtshme në territorin e saj që kur aktori bleu vilën.

Në vitin 2019, pronari i një vile pranë Villa Oleandra, Igor Kogan, një manjat i rëndësishëm rus dhe bankier i Putinit, vuri në shitje rezidencën e tij në Laglio, vilën “La Punta”, e ngjashme me shtëpinë e George Clonney për 50 milionë dollarë.

Në vitin 2015, aktori amerikan kishte oferta për Villa Olenadra dhjetë herë më të larta se vlera e saj fillestare. Kjo është arsyeja pse besohet se sot vlera e Villa Oleandra, si një vilë e rrallë historike në liqenin e Como-s dhe ndoshta ish-rezidencë e një aktori të famshëm hollivudian, është rreth 100 milionë euro.