Ardhja e një abonimi me kosto të ulët me reklama mund të ndihmojë në kufizimin e hemorragjisë së abonentëve në platformë, por Netflix është i bindur se kjo nuk do të jetë e mjaftueshme. Për këtë arsye prej disa muajsh është marrë një vendim të fortë dhe tashmë po realizohet.

Gjiganti i argëtimit të transmetimit ka njoftuar lindjen e një studioje të re, me bazë në Helsinki, Finlandë, për prodhimin e video-lojërave e lidhur me projektin Netflix Games.

Kjo do të thotë se, megjithëse vetëm 1% e abonentëve përdorin Netflix Games, kompania vazhdon të fokusohet në universin e lojërave. Studioja e re do të drejtohet nga Marko Lastikka, i cili më parë ka mbajtur postin e zëvendëspresidentit të Zynga, kompanisë që krijoi lojëra si FarmVille, Words With Friends, Draw Something dhe CSR Racing.

Së pari, kompania siguron që video-lojërat që do të prodhojë brenda studios së saj evropiane nuk do të kenë reklama dhe blerje brenda aplikacionit.

Amir Rahimi, zëvendëspresidenti i Netflix Games shpjegon se ky është “një hap tjetër drejt krijimit të një studioje ndërkombëtare që do t’i japë jetë një larmie të madhe lojërash origjinale, argëtuese dhe thellësisht tërheqëse, pa reklama dhe blerje brenda aplikacionit, të destinuara për qindra miliona përdoruesit tanë në mbarë botën”.

Sipas kompanisë, zgjedhja e Helsinkit rrjedh nga fakti se Finlanda është shtëpia e disa prej zhvilluesve më të mirë të video-lojërave në botë.

Amir Rahimi theksoi se projekti, duke qenë se është vetëm në fillim dhe që synon të ofrojë “eksperienca të shkëlqyera lojërash në Netflix”, do të kërkojë shumë mund dhe vite punë:

“Krijimi i një loje mund të marrë vite, – tha ai, – dhe jam krenar të shoh se si po hedhim themelet për studimet tona gjatë këtij viti të parë të aktivitetit”.

Me këto premisa, aktualisht akoma në letër, pritet që risitë dhe investimet e mëtejshme të Netflix Games të ndryshojnë sektorin e video-lojërave. Megjithatë, ndoshta do të duhet të presim vite për të parë rezultatet më të mira.