Netflix ka njoftuar se do të bëjë një reality show të frymëzuar nga seriali i tij korean Squid Game, më i shikuari i të gjitha kohërave në platformë, i cili tregon historinë e një loje mbijetese distopike, pjesëmarrësit e së cilës duhet të kalojnë teste sadiste dhe të tmerrshme, deri ne vetemohim dhe humbje jete ‘për të marrë një çmim shumë të pasur në para”

Netflix po rekruton 456 konkurrentë, si ata të serialit, dhe tashmë ka bërë të ditur se çmimi për fituesin do të jetë më i larti i fituar ndonjëherë në një program të tillë: mbi 4 milionë euro. Sigurisht, reality show Netflix nuk do të vërë jetën e askujt në rrezik dhe do të frymëzohet vetëm nga seriali, suksesi i të cilit kompania padyshim po përpiqet të fokusohet për të rikuperuar abonentët pas rënies së fundit.

Në njoftim, Netflix shkruante se “The Front Man” (personazhi i serialit në krye të organizimit të lojës) është në kërkim të pjesëmarrësve nga kudo në botë që flasin anglisht: ata duhet të jenë të paktën 21 vjeç dhe të jetë i disponueshëm për t’iu kushtuar katër javë xhirimeve, në fillim të vitit 2023.

Kur doli në shtator 2021, Squid Game ishte një hit i menjëhershëm dhe u pa nga 111 milionë njerëz vetëm në 28 ditët e para. Protagonisti është Seong Gi-hun, një burrë në gjendje të vështirë financiare që e gjen veten duke nënshkruar një kontratë për të marrë pjesë – së bashku me 455 njerëz të tjerë kryesisht të zhytur në borxhe si ai – në një seri sfidash me një çmim shumë milionë dollarësh për fituesin.

Ajo që pjesëmarrësit nuk e dinë para fillimit të lojës dhe që bëhet e qartë që në episodin e parë, është se lojërat janë vdekje*prurëse, domethënë fituesi do të jetë i mbijetuari i fundit. Njoftimi i Netflix tërhoqi disa komente të befasuara dhe sarkastike, pasi në Squid Game spektakli i dhunshëm i organizuar nga pjesëmarrës të dëshpëruar ekonomikisht është organizuar për argëtimin e një grupi sadistësh të pasur.

Nuk dihet ende se në çfarë do të përbëhen lojërat e realitetit, të cilat padyshim do të privohen nga komponenti i dhunshëm dhe me shumë gjasa do të ruajnë ato të inteligjencës, shkathtësisë dhe forcës fizike.

Reality show do të quhet Squid Game: The Challenge dhe do të ketë 10 episode. Brandon Riegg, një ekzekutiv i Netflix, i cili merret me dokumentarë dhe programe të pascript, e quajti atë një “konkurrencë të madhe” dhe një “eksperiment social”.

Në njoftim, nga ana tjetër, thuhet: “Strategjitë, aleancat dhe personalitetet do të testohen ndërsa konkurrentët do të eliminohen. Aksionet janë të mëdha, por në këtë lojë fati më i keq është të shkosh në shtëpi duarbosh”.

Netflix gjithashtu njoftoi së fundmi se seriali do të rinovohet për një sezon të dytë. Që nga prilli, platforma kishte 221.6 milionë abonentë që paguanin, por raportoi se kishte humbur 200,000 abonentë globalisht në tremujorin e kaluar – krahasuar me një rritje të pritshme prej 2.5 milionë – dhe për të parashikuar humbjen për tremujorin në rrjedhë, me 2 milionë të tjerë. .Netflix ia atribuoi humbjet konkurrencës në rritje, por edhe ndarjes së shpeshtë të llogarive me njerëz jashtë familjeve të tyre.