Me përparimin e procesit teknologjik, edhe përditshmëria do të duhet të përballet me modernitetin. Gjithnjë e më shumë mjete futuriste po bëhen të përdorimit të përditshëm dhe së shpejti kjo do të ndikojë edhe në udhëtimet ndërkontinentale. E ardhmja është mbi ne.

Mes inteligjencës artificiale të llojeve të ndryshme, të cilat janë diskutuar shumë në periudhën e fundit, dhe eksplorimit të hapësirës, ​​ka edhe nga ata përreth që kanë menduar të aplikojnë teknologjinë ushtarake për t’i bërë dy qytete si Tokio dhe Nju Jorku të largohen nga njëri-tjetri rreth 11,000. kilometra, të cilat mund të arrihen në një kohë të shkurtër.

E gjitha falë avionit të ri supersonik të studiuar, projektuar dhe konceptuar nga një ekip i jashtëzakonshëm që do të ndryshojë mënyrën se si njeriu udhëton përgjithmonë. Qëllimi është të revolucionarizojmë udhëtimin ajror përgjithmonë. Një pikë kthese e vërtetë për njerëzimin.

Një nga gjërat befasuese për avionin e ri është se ai do të ngrihet në çdo aeroport konvencional. Edhe nëse karakteristikat e tij janë nga një anije kozmike e vërtetë.

Krijuesi i Venus Aerospace, siç quhet ndryshe, nuk ishte askush tjetër veçse NASA. Agjencia hapësinore u kujdes si për strukturën ashtu edhe për anën teknike. Për të realizuar këtë ëndërr, u studiuan dhe u aplikuan të dhënat nga Space Shuttle.

Me pak fjalë, kushdo që dëshiron të udhëtojë nga një pjesë e botës në tjetrën në të ardhmen do të jetë në gjendje ta bëjë këtë në bordin e një anijeje të vërtetë kozmike.

Për momentin është projektuar vetëm një prototip, por qëllimi i NASA-s është të lançojë produktin brenda disa viteve të ardhshme. Pasagjerët tashmë presin me padurim që të jenë në gjendje ta provojnë këtë përvojë nga dora e parë.

Meqenëse nuk është lançuar ende, nuk është e mundur të merret një ide se sa do të jetë kostoja e secilës biletë individuale. Në vend të kësaj, ajo që është zbuluar ka të bëjë me karakteristikat teknike të avionit supersonik.

Gjëja më tronditëse është fakti se do të duhet vetëm një orë për të arritur në Tokio nga Nju Jorku dhe anasjelltas.

Merita e shpejtësisë së tij të aftë për të arritur 9 Mach. Saktësisht 11 mijë kilometra në orë, sa është distanca midis dy kryeqyteteve.

E gjitha kjo falë një motori të aftë për të arritur 20,000 rpm. Për të arritur të gjitha këto, Venus Aerospace do të duhet të arrijë 51 kilometra lartësi. Sjellja e njeriut në një lartësi të arritur deri më tani vetëm nga astronautët.