Gjetja e një pikture të një vajze të vogël me të njëjtat tipare si djali juaj duhet të jetë në krye të listës suaj të gjërave më rrëqethëse për të zbuluar një mëngjes me pushime.

Megjithatë, kjo është ajo që i ndodhi një familjeje suedeze, e cila qëndroi në një B&B (bed and breakfast) të izoluar për të ndërprerë udhëtimin e gjatë të kthimit nga një udhëtim me ski. Por këtu ajo vuri re një pikturë në mur që kishte një ngjashmëri të frikshme me djalin e tyre.

Jennie Stevenson shkroi në Twitter, së bashku me një foto krah për krah të pikturës dhe djalit të saj: “Sapo mbërritëm në B&B-në tonë të izoluar në fshat, gjetëm një pikturë të djalit tonë më të vogël të përshkruar si një vajzë e re. Nuk ka absolutisht asnjë precedent të tmerrshëm për këtë, kështu që ndoshta është mirë”.

Një tjetër përdorues i Twitter postoi dy imazhet e mbivendosura dhe tregoi ngjashmërinë tronditëse midis pikturës dhe fëmijës, duke pyetur: “A është tepër vonë për të gjetur një vend tjetër për të qëndruar…?”.

Por si përfundoi? Për fat të mirë, gruaja përditësoi (dhe i siguroi) të gjithë se familja “i mbijetoi natës”. Megjithatë surprizat nuk mbaruan me kaq, pasi nuk ishte gjumi më i rehatshëm që ata kanë pasur ndonjëherë. Zonja Stevenson tha:

“Në një moment ne u zgjuam dhe dëgjuam një zhurmë të pazakontë letre, sikur dikush po kthente faqet e një libri”. Ajo vazhdoi: “Unë e mbylla derën, natyrisht, dhe u tundova t’i mbyllja fëmijët në dhomën e tyre, por nuk e bëra”.

Zonja Stevenson, e cila e zhvendosi familjen e saj në Suedi nga Britania e Madhe dy vjet më parë, tregoi më tej se si arritën në B&B rreth perëndimit të diellit dhe po përgatiteshin të uleshin për darkë kur panë pikturën.

“Vajza ime tha, ‘Mami, ka një fotografi të Barney në mur’ dhe ata panë ngjashmërinë e çuditshme.” Në realitet, piktura nuk është e Barney, por e një piktori (rastësisht suedez) me emrin Carl Larsson dhe titullohet “Lule në livadh”. Rastësi?