Një foto kapi momentin e pabesueshëm kur një grua 98-vjeçare nga Kentaki takoi për herë të parë stërmbesën e saj. Skena ishte si një dramë familjare me shumë breza e kapur në një foto prekëse:

Cordelia Mae Hawkins, e njohur më mirë si MaeDell, ka më shumë se 230 stërnipër. E fundit në rendin kronologjik është Zhavia Whitaker 7 javëshe, foshnja që ajo mbajti për herë të parë në shtëpinë e saj të të moshuarve Kings Mountain, Kentucky.

Në vizitë morën pjesë nëna, tezja, gjyshja dhe stërgjyshja e fëmijës, duke shënuar një takim të rrallë të gjashtë brezave të grave të së njëjtës familje.

Imazhi që rezulton në Facebook tregon sekstetin, i cili përfshin vajzën e MaeDell, Frances Snow, 77, MaeDall dhe foshnjën Zhavia, mbesën Gracie Snow Howell, 58, stërmbesën Jacqueline Ledford, 29 dhe stërmbesën Jaisline Wilson, 19 vjeç.

Gracie Snow Howell komentoi për imazhin: “E di që është e rrallë që ka gjashtë breza… është edhe më e rrallë që të gjithë të jenë të së njëjtës gjini. Të gjithë jemi vajza, rroftë pushteti i vajzës”.

Howell tha se klani i saj fillimisht nuk kishte ndërmend të organizonte një bashkim familjar “të gjitha femrat”, por ai erdhi në kohën e duhur. “Ne planifikuam një ditë, u takuam dhe gjyshja e dinte që po vinim.”

Organizimi i takimit ishte i vështirë logjistikisht pasi shumë nga gratë jetonin jashtë shtetit. Cordelia Mae Hawkins u martua për herë të parë në vitin 1940, kur ishte ende adoleshente – e para nga tre martesat e saj.

Howell kujtoi: “Gjyshja ishte 16 vjeç kur u martua me gjyshin tim Bill. Ai ishte 50 vjeç, i ve dhe kishte 10 fëmijë; gruaja e tij e parë vdiq gjatë lindjes së binjakëve të lindur në shtëpi (edhe fëmijët nuk mbijetuan).

Si rezultat, Kentuckiani i ri duhej të merrte rolin e nënës në një moshë të re. Një rol që amvisa e ka pranuar qartësisht, pasi me të njëjtin burrë ka pasur edhe 13 fëmijë të tjerë.

Rritja e pjellave të mëdha ishte veçanërisht e vështirë, pasi çifti jetonte pa pajisje hidraulike të brendshme dhe lehtësira të tjera moderne.

“Gjyshi punonte në hekurudhë dhe ishte larg gjithë javës. Me kaq shumë gojë për të ushqyer, gjyshja ngrihej herët në mëngjes, ndezte sobën me dru, dilte të mblidhte vezë, merrte nja dy pula, i skuqte, bënte biskota dhe lëng mishi dhe hante mëngjesin gati para se të shkonin fëmijët. ne shkolle”.