Psikoterapisti Corey Jager ka zbuluar një praktikë të thjeshtë për të reduktuar stresin dhe ankthin në vetëm 23 sekonda. Ai ishte gjithashtu psikoterapisti personal i Detroit Pistons, një klub basketbolli amerikan që luan në NBA, dhe krijoi një mënyrë për të reduktuar rrahjet e zemrës së një basketbollisti midis thirrjeve të gabuara dhe gjuajtjeve të lira.

Ai zbuloi se ishte e mundur me një frymëmarrje pak e vetëdijshme. Nëse lojtarët e NBA mund të shfrytëzojnë maksimumin e 23 sekondave nën atë lloj presioni, ju mund të shfrytëzoni edhe momentet e vogla në ditën tuaj.

Merrni frymë thellë dhe jini plotësisht të pranishëm në këtë moment. Pavarësisht se ku jeni, gjithmonë mund të ndaloni për të përqendruar, ulur tensionin dhe rrahjet e zemrës në një kohë jashtëzakonisht të shkurtër. Gjithçka që duhen janë 23 sekonda.

Vendosni kohëmatësin për 23 sekonda, më pas thjesht merrni frymë thellë. Vini re se si fryma juaj lëviz në të gjithë trupin tuaj. Praktikoni këtë ushtrim sa herë në ditë që mendoni se keni nevojë dhe mos lejoni që tensioni t’ju shkatërrojë jetën.