Ushqimi në lartësi të madhe ndërsa teleferiku është në lëvizje është përvoja e ofruar nga La Rossa Panoramica në Prato Nevoso, Itali.

Është një ashensor gondole me dizajn origjinal në mjedisin e mrekullueshëm të Alpeve Liguriane, në provincën e Cuneo, i projektuar nga studio e dizajnit Porsche, i cili ju lejon të uleni në një tavolinë restoranti në 2000 metra mbi nivelin e detit.

Iniciativa quhet Darka qiellore dhe konsiston në një udhëtim që të lë pa frymë. I mrekullueshëm si në verë ashtu edhe në dimër, Prato Nevoso, ku ndodhet La Rossa Panoramica, është një qytet 1500 metra mbi nivelin e detit në komunën e Frabosa Sottana (CN).

Këtu filloni të arrini lartësinë 2000 metra në kabinën prej dhjetë vendesh të firmosur nga Porsche, ku darkoni rreth një tavoline mbi ndenjëse lëkure me një meny të nënshkruar nga Chef Ezzelino.

Pjatat e darkës shërbehen direkt në bordin e kabinës dhe shtohen në çdo kalim në lartësi. Darka qiellore është një nismë e promovuar vetëm në verë nga La Rossa Panoramica.

Darkat e radhës do të organizohen në datat 7 dhe 20 gusht dhe janë vetëm me rezervim. Mund të zgjidhni të rezervohet një  kabinë për dy ose në maksimum gjashtë persona. Kostoja e darkës, duke përjashtuar pijet, fillon nga 150 euro për dy persona deri në 360 euro për gjashtë persona.

Darka panoramike për t’u shijuar drejtpërdrejt nga teleferiku ju lejon të shijoni një panoramë që përfshin, në mbrëmjet më të kthjellëta, nga Alpet Liguriane deri në det dhe të përjetoni një mbrëmje unike dhe të paharrueshme duke ngrënë në bord në një mjedis intim dhe të rezervuar.