Shumica e multimilionerëve të sotëm bënë të njëjtën gjë përpara se të fitonin para të mëdha. Këtë e ka zbuluar sociologu Rainer Zitelmann. Në librin e tij, të titulluar Elita e pasurisë, studiuesi argumenton se ekzistonte një punë e zakonshme që bënin njerëzit më të pasur në botë dhe që i ndihmoi ata të arrinin kaq shumë sukses.

Zitelmann intervistoi 45 pasanikë me pasuri midis 10 milion dhe 3 miliardë euro. Qëllimi i tij ishte të verifikonte nëse, përtej historisë personale individuale të secilit, kishte ndonjë element lidhjeje midis multimilionerëve.

Natyrisht, ka nga ata që kanë bërë veten dhe nga ata që kanë trashëguar pasurinë e tyre, por duke ditur t’i menaxhojnë dhe t’i shumëfishojnë ato. Përtej dallimeve, megjithatë, Zitelmann vuri në dukje se shumica e të anketuarve punonin në sektorin e shitjeve.

Sipas dy nga tre më të pasurit në botë, kjo ishte larg nga një punë e zakonshme. Në fakt, multimilionerët deklaruan se ishte një gur i vërtetë i hapit, thelbësor në zhvillimin e pasurisë së tyre. Sociologu shpjegoi:

“Deri më sot, studiuesit kanë mbivlerësuar ose injoruar plotësisht rolin e aftësive të shitjes për individët me pasuri të konsiderueshme personale. Midis pjesëmarrësve në studimin tonë, ishte faktori që ata vetë e konsideronin si rolin më të madh në suksesin e tyre”.

Vëmendja e Zitelmann-it nuk ishte e përqendruar tek ajo që shisnin të pasurit, por tek aftësitë e fituara gjatë përvojës së tyre të punës. Detyrat që u besohen atyre që kanë një punë në sektor, në fakt janë të shumta dhe të ndryshme nga njëra-tjetra.

Kjo lloj përvoje, e cila përfshin trajnime të vazhdueshme, i ndihmon punëtorët të fitojnë aftësi udhëheqëse, stërvitje dhe aftësi për të zbatuar idetë e tyre. Po ju, a keni punuar në sektorin e shitjeve dhe a keni ambicie të bëheni të pasur? Ky është momenti juaj!