Jeta pas vdekjes dhe vetë momenti në të cilin ne braktisim ekzistencën tokësore janë ndër misteret e mëdha të njeriut. Që nga fillimi i kohës, në fakt, feja, filozofia dhe shkenca kanë pyetur veten për ekzistencën e një bote përtej asaj fizike dhe për atë që çdo qenie njerëzore është e destinuar të kalojë në fund të udhëtimit të tij në vdekshmëri.

Ndër ata që pretendojnë se kanë shijuar parajsën është një medium, David Hanzel, i cili donte të ndante përvojën e tij. Siç raportohet nga faqja britanike Mirror.co.uk, burri raporton se ka jetuar një përvojë afër vdekjes dhe është shoqëruar në jetën e përtejme nga disa engjëj.

Por nëse mendoni për hapësirat e pakufishme, natyrën e gjelbëruar dhe qiellin blu, e keni shumë gabim. Mediumi, në fakt, gjatë gjendjes kome që zgjati dy muaj, do të kishte vizituar një mjedis shumë të ndryshëm dhe shumë, shumë të zakonshëm dhe absolutisht të papritur siç është ‘parajsa’.

57-vjeçari nga Karolina e Veriut, në spital për një infeksion në mushkëri, thotë se e gjeti veten në vendin ku ndihet më rehat: një pijetore.

Epo po, nga shtrati i tij pranë vdekjes në një sallë birre me ngjyra të ndezura. David Hanzel i tha Daily Star detaje të tjera kurioze: “Nuk e dija se kisha vdekur”, thotë ai.

“Më kujtohet vetëm mbyllja e syve sepse isha i sëmurë. Dhe kur i hapa përsëri, e gjeta veten nën një qiell nate. Ishte qielli më i bukur i natës, prej kadifeje dhe i mëndafshtë. Pa re, pa yje, pa fillim dhe pa fund”.

Në një moment të caktuar, psikikut do t’i bashkoheshin dy engjëj, të cilët, si udhërrëfyes në krahët e tij, do ta kishin shoqëruar deri në pijetore. “Më treguan një dritë të bukur prej ari të bardhë”, vazhdon njeriu që më vonë do të përfundonte në një sallë birre. “Ai kishte këto shishe me ngjyra të bukura, pa alkool”.

Dhe së fundi, ai dyshohet se eci në anë të një ndërtese “sikur të mos kishte gravitacion. Pak si lundrues”. Një përvojë që Davidi me siguri nuk do ta harrojë gjatë gjithë jetës së tij.