Shubham Banerjee, një nxënës i shkollës së mesme në atë kohë 12-vjeçar nga Santa Clara, doli me idenë për të integruar dashurinë e tij për Legos dhe një gatishmëri për të gjetur një mënyrë alternative për të ndihmuar të verbërit me shpikjen e një printeri.

DIY braille me çmim të reduktuar. Ai e quajti atë “Braigo v1.0” si provë për t’i treguar të gjithëve se ne mund të bëjmë më mirë për të ndihmuar njerëzit në nevojë. Për të lehtësuar kërkimin dhe zhvillimin e mëtejshëm të shumë zgjidhjeve të ngjashme, Braigo Labs Inc. është krijuar për të zhvilluar teknologji “të optimizuara nga njeriu” për të mirën e njerëzimit në mbarë botën.

Aktualisht, kompania po punon për disa ide inovative për të sjellë alternativa ndaj produkteve të shtrenjta që aktualisht janë në dispozicion në treg. U deshën disa javë dhe një seri përpjekjesh, shtatë, për të qenë të saktë, përpara se Banerjee të ndërtonte një prototip pune, duke përdorur një komplet robotik Lego Mindstorms EV3 dhe disa komponentë të vegjël elektrikë që kushtonin disa dollarë, të cilët printonin gjashtë pikat e sekuencës Braille.

Ai shpesh qëndronte zgjuar deri në orën 2 të mëngjesit, duke punuar shumë në pajisjen, babai i tij Niloy, një inxhinier softuerësh, pranë tij në tryezën e kuzhinës. Shubham vë në dukje se për shkak se prindërit e tij inkurajues janë gjithmonë të lumtur të blejnë lodra edukative, nuk ishte e vështirë t’i detyroje ata të shpenzojnë 350 dollarë për një komplet Mindstorms.