Orari i lodhshëm i punës, studimet dhe provimet ju pengojnë të ndani një orë për të shkuar në palestër? Mos u shqetësoni, është zhvilluar një qark që ju lejon të stërviteni në momentin e vetëm të lirë që keni (ndërsa jeni në banjë).

Çfarë është kjo çmenduri? Ideja e Jim Squits, trajner personal dhe adhurues i madh i zorrëve të shëndetshme. Nga ana tjetër, pasi të keni lexuar shishet e shampos dhe të humbisni më shumë kohë në Instagram, mund të bëni edhe diçka produktive, apo jo?

Stërvitja dhe argëtimi nuk kanë qenë kurrë më të lehta

Trajnimi SHIIT kryhet duke përdorur vetëm mjete që janë brenda banjës (si letra higjienike) dhe disa objekte të tjera që mund t’i gjeni në shtëpi (libra për shembull).

Çdo lëvizje e trupit duhet të bëhet përpara se nevojat parësore t’ju pengojë të përfundoni ushtrimet dhe t’ju detyrojë të pastroni banjën më shumë se zakonisht.

Emri brilant SHIIT vjen nga dy gjëra, emri i nevojës sonë fiziologjike në anglisht dhe fjala HIIT (High Intensity Interval Training). Për ata që nuk e dinë, trajnimi HIIT është një stërvitje me intervale me intensitet të lartë, që do të thotë se ushtrimet me intensitet të lartë dhe me intensitet të ulët alternohen.