Një burrë që ndaloi larjen e flokëve dhe përdorimin e produkteve të tilla si shampo dhe balsam gjashtë vjet më parë, pretendon se kjo i ka ndaluar rënien e flokëve. Nick Coetzee ishte ende student kur filloi të përjetonte makthin e miliona burrave: tullacllëkun.

Ai së pari e vuri re rënien e flokëve të saj kur vija e flokëve filloi të tërhiqej dhe fijet e flokëve filluan të binin. Situata gradualisht u përkeqësua, pasi fijet e flokëve binin çdo ditë. Arriti deri në pikën ku “tufat e flokëve do të fillonin të binin mbi rrobat e mia dhe unë do të sillja një këmishë shtesë në klasë sepse e dija që rrobat e mia do të mbuloheshin me flokë deri në fund të orës së parë,” shpjegoi ai në një video të TikTok. .

Duke u përpjekur të gjente një zgjidhje, Nick erdhi në idenë se rënia e tij e flokëve mund të ishte përkeqësuar nga të gjitha kimikatet që po i jepte me shampo dhe larje çdo ditë. Kështu ajo thjesht ndaloi së larë flokët.

Dhe ishte zgjedhja fituese: “Çuditërisht flokët e mi janë bërë shumë më të shëndetshëm dhe tani kam zbuluar se ka një lëvizje të tërë rreth kësaj, që quhet #nopoomovement”. Ashtu si Nick, #nopooers besojnë se produktet e flokëve janë në thelb një mashtrim.

Trendi ka fituar popullaritet vitet e fundit me gjithnjë e më shumë njerëz të vetëdijshëm për ndikimin mjedisor të shisheve të shampos dhe kimikateve që ato shpesh përmbajnë. Megjithatë, ka shumë arsye të tjera pse njerëzit vendosin të mos i lajnë flokët.

Ai mendon se mund të kursejë para ose thjesht se flokët janë mjaft të shëndetshëm pas një shpëlarjeje të shpejtë. “Ju mund të mendoni se nëse ndaloni së larë flokët, ato do të yndyrosen dhe do ta bëni këtë për rreth dy ose tre javë,” shpjegoi Nick në videon e tij.

“Por pas kësaj vajrat tuaja natyrale kthehen, i keni zhveshur me të gjitha kimikatet e forta dhe më pas flokët tuaj mund të jenë jashtëzakonisht të shëndetshëm, pa pasur nevojë t’i lani përsëri.”

 

@_nickcoetzee

Haven’t washed it in years ✋🏼 #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp

♬ Paris – Else