Lojërat Olimpike të Tokio 2020 nuk kanë filluar akoma, por polemikat nuk mungojnë.

Gjatë miqësores mes Gjermanisë dhe Honduras, në fakt, mbrojtësi gjerman Jordan Torunarigha, me origjinë nigeriane, ka qenë viktimë e fyerjeve raciste.

Para këtij episodi, skuadra ka vendosur të dalë nga fusha në shenjë proteste.

Trajneri Stefan Kuntz ka shpjeguar këndvështrimin e tij mbi episodin, duke dënuar atë që ka ndodhur:

“Nëse një nga lojtarët tanë ofendohet me fyerje raciste, ne nuk mund të vazhdojmë të luajmë”.

Kombëtarja e Honduras është mjaftuar duke e përkufizuar episodin si një keqkuptim të thjeshtë.

Dhe tensioni pritet të rritet akoma.